Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ν.Δ.: Οι δελφίνοι δεν περιμένουν ούτε τις εκλογές

Μάκης Βορίδης - Κυριάκος Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλών εντός Ν.Δ., οι διαρροές περί μεταστροφής των βουλευτών της Χ.Α. ή των μισών εξ αυτών διακινήθηκε από κάποιους από το ίδιο το κόμμα που επιθυμούν την απομάκρυνση του σημερινού πρωθυπουργού, ενώ και η πλειονότητα των σημερινών βουλευτών της Ν.Δ. επιθυμεί την αλλαγή της ηγεσίας της, καθώς -εκτός των άλλων- γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες επανεκλογής τους είναι ελάχιστες έως μηδαμινές.


Το νέο ερώτημα που ευλόγως προκύπτει, καθώς όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε πρόωρες εκλογές και η ήττα της Ν.Δ. θεωρείται δεδομένη, είναι πόσοι και ποιοι στην πλειοψηφούσα κυβερνώσα παράταξη θέλουν να παραμείνει ο Αντ. Σαμαράς στην ηγεσία του κόμματος και την επομένη των εκλογών.

Κανείς δεν απαντά ευθέως με ονοματεπώνυμα, ποιοι θα μπορούσαν να είναι αυτοί. Μια πρώτη ματιά, λένε, δείχνει αυτούς που έσπευσαν, μετά το δημοσίευμα (στα «Νέα»), να δηλώσουν πως αν η Χ.Α. ψήφιζε τελικά τον Στ. Δήμα, οι ίδιοι θα δήλωναν «παρών». Η απάντηση φωτογραφίζει ουσιαστικά πρώτο και καλύτερο τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη. 

Είναι παγκοίνως γνωστό στον πολιτικό κόσμο ότι τρεις είναι οι βασικοί διεκδικητές της καρέκλας του προέδρου της Ν.Δ., αν και εφόσον ο Αντ. Σαμαράς την εγκαταλείψει, παρά πάντως τη θέλησή του. Ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι ένας από αυτούς, ενώ οι άλλοι δύο είναι οι υπουργοί Αμυνας Ν. Δένδιας και Υγείας Μ. Βορίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: