Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ο αναδρομος Ερμής του Ψυχάρη


Ένα βήμα πριν απο τις τελετές μαύρης μαγείας, για τη διάσωση της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.

Το γνωστό πρωτοσέλιδο με τη ρωσική αρκούδα στο σαββατιάτικο φύλλο συνοδευόταν και απο ένθετο για ζώδια με τον τρομολαγνικο τίτλο ´Τι να φοβάστε το 2015´.

Απο τις πρώτες σελίδες ειναι προφανές ότι το ένθετο γράφτηκε με πολιτικό προσανατολισμό για να στηρίξει την ψευδή εικόνα του success story και να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση ανατροπής της μνημονιακής κυβέρνησης.

Τα κείμενα δεν υπογράφονται απο αστρολόγο αλλα θυμίζουν περισσότερο το… Πολιτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας.


στις προβλέψεις γίνεται λόγος για νέους ηγέτες χωρίς πραγματικές γνώσεις που θα τα κάνουν θάλασσα και για δογματικές πολιτικές δυνάμεις που δεν θα συμμετέχουν σε ουσιαστικό διάλογο.

Για το χώρο της εκπαίδευσης αναφέρεται ότι η λειτουργία των πανεπιστημίων θα πρέπει να προστατευθεί απο μειοψηφίες.

Σε ορισμένα απο τα πιο κωμικοτραγικά σημεία (Αιγόκερως) διαβάζουμε ότι η γενικότερη κατάσταση της χώρας θα ειναι δύσκολη μετά το Φεβρουάριο γεγονός που θα οδηγήσει σε παρεξηγήσεις, οικονομικά παραστρατήματα, χρέη και έγνοιες – σε συνδυασμό φυσικά ότι ο Ερμής θα περνάει απο το Ζυγό.

Η διεύθυνση της εφημερίδας φαίνεται ότι μεσα στον πανικό της δεν διστάζει πλέον να προσβάλλει τη νοημοσύνη του αναγνωστικού της κοινου, που προέρχεται απο μεσαία και ανώτερα μορφωτικά στρώματα.

Ο ΔΟΛ ο οποίος είχε δοκιμάσει τις μαντικές του ικανότητες και στο παρελθόν περιγράφοντας επισκέψεις Τούρκων πρωθυπουργών που δεν ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα τώρα απευθύνεται στα χαμηλότερα ένστικτα του ανθρώπου επιχειρώντας να σπείρει τον τρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: