Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Οι 40 καλύτερες φωτογραφίες για το 2014, σύμφωνα με το in.gr

Οι 40 καλύτερες φωτογραφίες για το 2014

Λίγο πριν την έλευση του 2015, το in.gr επέλεξε και δημοσιεύει τις 40  καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς που φεύγει. Από τη Νορβηγία μέχρι την Ιαπωνία και από τον Νιαγάρα μέχρι το Χαλέπι της Συρίας, οι φωτορεπόρτερ του Reuters απαθανάτισαν συγκλονιστικά στιγμιότυπα.


Δείτε τις φωτογραφίες

Ανύποπτοι περαστικοί πάνω σε ένα χαμηλό φράγμα του ποταμού Κιαντάνγκ προσπαθούν να διαφύγουν από τα μανιασμένα κύματα που απειλούν να τους συμπαρασύρουν.

 
 Μια γυναίκα από την Ιαπωνία θρηνεί μέσα σε ένα χιονισμένο τοπίο για κάποιον συγγενή της που χάθηκε στην καταστροφή της Φουκουσίμα το 2011, κατά την τρίτη επέτειο μνήμης των νεκρών.

 
 Ένας Σύρος πιτσιρικάς προσπαθεί να δροσιστεί κάνοντας μια βουτιά σε έναν κρατήρα με νερό, στη συνοικία Αλ Σαάρ του Χαλεπιού.

 Η αεροπορική επίθεση μαίνεται με σφοδρότητα καθώς η πόλη Κομπάνι βρίσκεται στο επίκεντρο των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους.

 
 Ένας κινέζος ψαράς επιδεικνύει την λεία του, έναν τεράστιο φαλαινοκαρχαρία, που τον έχει φορτώσει πάνω στο αγροτικό του αυτοκίνητο, στην πόλη Γιανγκτζί της επαρχίας Φουτζιάν.

 
 Μια παιδική κούνια είναι ό,τι άφησαν πίσω τους οι Σύριοι πρόσφυγες που πέρασαν άρον άρον τα σύνορα της χώρας τους με την Τουρκία, στη πόλη Σουρούκ, σε αναζήτηση μιας καλύτερης μοίρας.

 
 Τρεις άντρες που βρέθηκαν ένοχοι από στρατιωτικό δικαστήριο της Σομαλίας για το θάνατο συμπατριωτών τους, ετοιμάζεται να εκτελεστούν δημοσίως με τουφεκισμό, στο κέντρο της πρωτεύουσας Μογκαντίσου.

 
 Ένας τεράστιος προβολέας φωτίζει τον ουρανό πάνω από την πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου, κατά την έναρξη των εορτασμών για την επέτειο των 100 χρόνων από την κήρυξη του Α' Παγκόσμιου Πολέμου.

 
 Ένας πολίτης του Χονγκ Κονγκ υψώνει ομπρέλες, το σύμβολο των διαδηλώσεων εναντίον της Κίνας, απέναντι στα δακρυγόνα που εξαπολύονται προς το μέρος του από τις αστυνομικές δυνάμεις.

 Ένας θαρραλέος διαδηλωτής σκαρφαλώνει πάνω στην αψίδα από ασπίδες που έχουν σχηματίσει οι αστυνομικοί στο κέντρο του Καράκας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο.

 
 Ένας Σύρος κρατάει στοργικά στην αγκαλιά του ένα μωρό που βγήκε ζωντανό μέσα από τα χαλάσματα των κτιρίων στο Χαλέπι που βομβαρδίστηκαν ανηλεώς από τα αεροπλάνα του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

 Οπαδός του κόμματος «Άλλη Ρωσία» του Εντουαρντ Λιμόνοφ συλλαμβάνεται από μέλη των αστυνομικών δυνάμεων στην Αγια Πετρούπολη κατά τη διάρκεια μιας πορείας διαμαρτυρίας.

 
 Ένας κινέζος πυροσβέστης προσπαθεί να σβήσει τη πύρινη λαίλαπα που κατάκαιει καλάμια μέσα σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας χαρτιού στην πόλη Τσανγκντέ της επαρχίας Χουνάν.

 
 Στην αμερικανική πλευρά των καταρρακτών του Νιαγάρα τα νερά έχουν παγώσει λόγω των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

 
 Μια πανοραμική φωτογραφία από την Πλατεία Ανεξαρτησίας στο κέντρο του Κίεβου απεικονίζει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα από τις πολυήμερες συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις αστυνομικές δυνάμεις της χώρας.

 
 Ένας άγνωστος άντρας χτυπάει έναν πεσμένο αστυνομικό με ένα καδρόνι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο Ακαπούλκο του Μέξικο μετά την απαγωγή και τη δολοφονία 43 φοιτητών από μέλη συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών.

 
 Η χιονοθύελλα πλησιάζει απειλητικά το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, αποκόβοντας σαν τείχος όλη την ορατότητα στον ορίζοντα.

 Ο γάμος της χρονιάς έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε στη Βενετία. Το ζεύγος Τζορτζ Κλούνεϊ κι Αμάλ Αλαμουντίν χαιρετάει το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί στο Μεγάλο Κανάλι προκειμένου να τους θαυμάσει από κοντά.

 
 Ο ηθοποιός Σάια Λεμπέφ καταφτάνει στην πρεμιέρα της ταινίας "Nymphomaniac Volume I" στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, φορώντας στο κεφάλι του μια σακούλα που αναγράφει πάνω της «Δεν Είμαι Πλέον Διάσημος».

 Δεν είναι σκηνή από ταινία: είναι οι πραγματικές «λασπωμένες» συνθήκες κάτω από τις οποίες προπονούνται οι Ινδοί παλαιστές στο κέντρο πυγμαχίας Ακχαράα στη πόλη Μουμπάι.

 
 Σαουδάραβες καμηλιέρηδες στη πόλη Ταμπούκ κάνουν ένα διάλειμμα από το ταξίδι τους για να παρακολουθήσουν στο λάπτοπ έναν αγώνα του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

 Ο αυστριακός σκιέρ Γκρέγκορ Σλίρεντσάουερ προσφέρει ένα εντυπωσιακό πλάνο, καθώς ίπταται από την εξέδρα απογείωσης κατά τη διάρκεια του τουρνουά σκι των Τεσσάρων Λόφων στο Ινσμπρουκ.

 
 Ο Όσκαρ Πιστόριους κλείνει τα αυτιά του προκειμένου να μην ακούσει τις καταθέσεις των μαρτύρων κατά τη διάρκεια της δίκης του στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής.

 
 Ο σέρφερ Κλιφ Σκούντιν προσπαθεί να αποφύγει ένα κύμα-γίγαντα στα ανοικτά της παράλιας Πράια ντο Νόρτε στο Ναζαρέ της Πορτογαλίας.

 
 Οι νικητές του διαγωνισμού «Κουβαλήματος Συζύγου», ο Τζέσε Γουόλ και η γυναίκα του, Κριστιάν Αρσενολ, στο τελευταίο τους υδάτινο εμπόδιο, λίγο πριν φτάσουν στην γραμμή του τερματισμού, στο χειμερινό θέρετρο Νιούρι του Μέιν.

 
 Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανταλλάσσει χειραψία με έναν οπαδό του που φοράει μάσκα αλόγου, στην πόλη του Ντένβερ.

 Ο γερμανός πιανίστας Στέφαν Άαρον δημιουργεί ένα φαντασμαγορικό θέαμα, παίζοντας το πορτοκαλί του πιάνο πάνω σε ένα «ιπτάμενο χαλί» που συγκρατείται από ένα ελικόπτερο στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

 Ο κινέζος αλπινιστής Ζενγκ Φενγκ απαθανατίζεται λίγη ώρα μετά το γάμο του με την αγαπημένη του, πάνω σε έναν απόκρημνο βράχο λίγο έξω από την πόλη Τζινχουά της επαρχίας Ζετζιάνγκ.

 Ένας θεατής εισβάλλει γυμνός στο γήπεδο Παραμάτα του Σίδνεϊ, την ώρα που διεξάγεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στην αυστραλιανή ομάδα των Σίδνεϊ Ουόντερερς και την σαουδαραβική Αλ Χιλάλ.

 
 Ο τζόκεϊ Σάμιουελ Κουτζόε (με τον αριθμό 1) οδηγεί την κατσίκα του, ονόματι Bright Spark, πρώτη στην γραμμή του τερματισμού στον σχετικό αγώνα που διεξάγεται κάθε χρόνο στο νησί Τομπάγκο.

 
 Ένας σκύλος προσπαθεί να ισορροπήσει πάνω σε μια σανίδα του σέρφινγκ κατά τη διάρκεια του ετήσιου Αγώνα Σερφ για Σκυλιά, στο Χάντινγκτον Μπιτς της Καλιφόρνια.

 
 Ινδοί ποδηλάτες κάνουν παράτολμες φιγούρες με τα δίκυκλα τους κατά τη διάρκεια του Χιπ Χοπ Φεστιβάλ στην Καλκούτα.

 Νεαροί Παλαιστίνιοι εξασκούνται στο δημοφιλές άθλημα του παρκούρ μέσα στον καταυλισμό προσφύγων Σάτι στη Λωρίδα της Γάζας.

 
 Ο πιο κοντός κι ο πιο ψηλός στο Λονδίνο: ο ψηλότερος άνδρας του κόσμου, ο Τούρκος Σουλτάν Κιοσέν, που βλέπει τον κόσμο από τα 2.51 μέτρα, συνάντησε τον κοντύτερο άνδρα παγκοσμίως, τον Τσάντρα Μπαχαντούρ Ντάνγκι από το Νεπάλ με ύψος μόλις 54.6 εκατοστά.

 
 Ήταν η φωτογραφία που αναρτήθηκε και μοιράστηκε περισσότερο από κάθε άλλη στα κοινωνικά δίκτυα κατά το 2014: οι Μπράντλεϊ Κούπερ, Μέριλ Στριπ, Τζένιφερ Λόρενς, Μπραντ Πιτ, Αντζελίνα Τζολί, Λουπίτα Νιόνγκο, Κέβιν Σπέισι και Τζούλια Ρόμπερτς  πόζαραν στον φακό του κινητού της Έλεν Ντε Τζενέρις, σε μια selfie που έμελλε να «σημαδέψει» την 86η Απονομή των Βραβείων Όσκαρ.

 
 Ένα άκρως εντυπωσιακό Βόρειο Σέλας που προβάλλει πάνω από ένα βουνό κοντά στην πόλη Μέστερβικ στο βορρά της Νορβηγίας.

 
 Ένα σμήνος από ψαρόνια πετάνε σε άψογο σχηματισμό πάνω από ένα χωράφι κοντά στην πόλη Νετιβότ, στα νότια του Ισραήλ.

 
 Ένας αμερικανός διαδηλωτής προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει μπροστά του, την ώρα που δακρυγόνα κάνουν αποπνικτική την ατμόσφαιρα πάνω από την πόλη Φέργκιουσον του Μισούρι.

 
 Ο προπονητής της Βραζιλίας Λουίς Φελίπε Σκολάρι δείχνει στον παίκτη Μπερνάρντ τα επτά του δάκτυλα -ίσως για να δείξει τον ντροπιαστικό αριθμό των τερμάτων που δέχτηκε τελικά η εθνική ομάδα της χώρας τους από την αντίστοιχη της Γερμανίας, σε έναν αγώνα που τελείωσε με 7-1 υπέρ της «νασιοναλμάνσαφτ».

 
 Ο νικητής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον, η πολυσυζητημένη Κοντσίτα Βουρστ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο και -πωγωνοφόρος- περσόνα που έχει υιοθετήσει ο αυστριακός μουσικός Τόμας Νόιβιρτ.

www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: