Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Αυτή την Ελλάδα θέλουμε;



Tο παράλογο να θεωρείται λογικό και η παρανομία, η ρεμούλα, οι υποκλοπές, οι θεωρίες συνωμοσίας, οι Κυπατζήδικες πρακτικές, οι βρόμικοι πολιτικοί, το νοσηρό κλίμα να θεωρούνται. ελληνικό ίδιον;

Τώρα που η ξεφτίλα αποκαλύφθηκε και ο κάθε κατεργάρης πήγε στον πάγκο του, είναι καιρός να κάνουμε έναν άλλο απολογισμό. Τον απολογισμό για τη Δημοκρατία μας, τον απολογισμό για το που πάει αυτή η χώρα και πώς πρέπει να σταματήσει η Ελλάδα να σέρνεται στο βόθρο που κάποιοι ανοίγουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα και που πλέον πολλοί Έλληνες θεωρούν ότι είναι το φυσιολογικό.
Φτάσαμε στο σημείο το παράλογο να θεωρείται λογικό και η παρανομία, η ρεμούλα, οι υποκλοπές, οι θεωρίες συνωμοσίας, οι Κυπατζήδικες πρακτικές, οι βρόμικοι πολιτικοί, το νοσηρό κλίμα να θεωρούνται. ελληνικό ίδιον. 
Η υπόθεση Χαϊκάλη, αλλά και όλο το παιχνίδι που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ κι ένα μήνα για δήθεν πληρωμένους βουλευτές, είναι η κορυφή του παγόβουνου στα όσα άθλια έχουμε δει τις τελευταίες δεκαετίες. Και είναι το βασικό συστατικό της πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, της απαξίας του πολιτικού συστήματος και της εξαθλίωσης της πατρίδας που όλοι λέμε ότι αγαπάμε κι όλοι με τον τρόπο μας την πληγώνουμε. 
Κι εμείς ως πολίτες και ψηφοφόροι που βάζουμε στη Βουλή τον. κατιμά της κοινωνίας. Και οι πολιτικοί που σχεδόν ποτέ δεν στέκονται στο ύψος των ιστορικών στιγμών, ενώ η χώρα βουλιάζει. Αλλά και το ίδιο το πολιτικό σύστημα γενικότερα που έχει μάθει να στήνει βρόμικα κόλπα για να επιβιώσει. 
Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες δίνουν την ευκαιρία για να αποφασίσουμε όλοι τι θέλουμε για την Ελλάδα μας. Θέλουμε μια πατρίδα που θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή. Μικρή, αναξιόπιστη, βρόμικη, δακτυλοδεικτούμενη από τους ξένους; Μια χώρα που «πουλάει» την ομορφιά της αλλά που δεν έχει να επιδείξει τίποτε ουσιαστικό τα τελευταία χρόνια; Που δεν παράγει πολιτισμό και περιμένει να αποκαλυφθεί ο νεκρός της Αμφίπολης για να πανηγυρίσει; 


Που δεν παράγει πολιτική και περιμένει από τους ξένους να έρθουν να τη σώσουν; Που βολεύεται με τους μέτριους και απομονώνει τους άριστους; Που διώχνει τα παιδιά της γιατί δεν αντέχουν άλλο να ζουν σε μια Ελλάδα που βρομάει απ' όπου κι αν την πιάσεις; 
Ναι, η τωρινή κατάσταση είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τι θέλουμε πραγματικά. Κι αν πάμε σε εκλογές είναι η ευκαιρία για τον ελληνικό λαό να δείξει αν έχει βάλει μυαλό. Αν έχει ωριμάσει, αν τα παθήματα έγιναν μαθήματα, αν ξέρει επιτέλους ποιους θέλει να τον εκπροσωπούν. Αν καταλαβαίνει ποιοι τον κοροϊδεύουν ή του κρύβουν την αλήθεια και ποιοι μιλούν ξεκάθαρα και με καθαρό κούτελο. 
Και τέλος πρέπει να αποφασίσει επιτέλους ο σοφός λαός τι είδους πολιτικό σύστημα θέλει. Ποιες πολιτικές δυνάμεις μπορούν αν οδηγήσουν την πατρίδα ένα βήμα πιο πέρα. Ο ελληνικός λαός είναι αυτός που με την επιλογή του πρέπει να κλείσει το καπάκι του βόθρου που ανοίγουν κατά καιρούς ύπουλοι, βρόμικοι, ξεπουλημένοι πολιτικοί που πουλάνε την πατρίδα τους για λίγα αργύρια και στη συνέχεια εμφανίζονται υπερπατριώτες. 
Να μη χαθεί η ευκαιρία που θα φέρει μια ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση για να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι. Κακοί πολιτικοί πάντα θα υπάρχουν στη Βουλή, δεν μπορείς να ελέγξεις και τους 300. Όμως, τουλάχιστον το επίπεδο που υπάρχει σήμερα στο Κοινοβούλιο πρέπει να πάψει να υπάρχει. Και ο λαός είναι αυτός που θα διώξει τους άθλιους προβοκάτορες, τους δυνάστες της Δημοκρατίας. Το χρωστάμε στα παιδιά μας, αν δε θέλουμε να φύγουν κι αυτά για τα ξένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: