Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Δήλωση του Στέργιου Γιαννάκη για το θέμα των εργαζομένων στα διόδια της υποθαλάσσιας ζεύξης του Ακτίου


Τρεις ακριβώς μέρες πριν τον εορτασμό των Χριστουγέννων, 20 οικογένειες εργαζομένων στα διόδια του Ακτίου βυθίστηκαν στην αβεβαιότητα αντιμετωπίζοντας πλέον το φάσμα της ανεργίας. Ο νέος εργοδότης χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, πιστός στη λογική του κέρδους, προτίμησε να προσλάβει ανειδίκευτους εργαζόμενους κάτω των 25 χρόνων, για να έχει το μέγιστο οικονομικό όφελος, απολύοντας τους 20 οικογενειάρχες που εργάζονταν για χρόνια και στήριξαν τη λειτουργία της ζεύξης, από την κατασκευή της και μέχρι σήμερα.

Το λυπηρό είναι ότι η όλη διαδικασία των απολύσεων και των προσλήψεων έγινε εν κρυπτώ με την κάλυψη πολιτικών γραφείων, πολιτικών παραγόντων ένθεν κακείθεν της σήραγγας. Η πολιτική υποκρισία ήταν τέτοια που απ’ τη μια οι εν λόγω κύριοι καθησύχαζαν τους εργαζόμενους και απ’ την άλλη πλειοδοτώντας σε παλαιοκομματισμό έταζαν στους άνεργους νέους της περιοχής μας θέσεις των 486 ευρώ μικτά για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους. Στην εποχή που η πολιτική αμφισβητείται και οι πολιτικοί απαξιώνονται καθημερινά κάποιοι κάνουν το παν για να επιβεβαιώσουν τις Κασσάνδρες.
Δεν μπορεί παρά να είμαστε όλοι αλληλέγγυοι, στον αγώνα των απολυμένων, πολλοί εκ των οποίων είχαν ως μοναδικό τους οικονομικό πόρο επιβίωσης, την συγκεκριμένη μισθοδοσία.

Στέργιος Γιαννάκης
romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: