Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Η μοναξιά του Βενιζέλου

photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
                                       
Η περίπτωση του Βαγγέλη Βενιζέλου θυμίζει αθλητή, ο οποίος για χρόνια προσπαθούσε να πείσει προπονητές και συμπαίκτες πως αξίζει να ηγηθεί της ομάδας, αλλά κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που από δικό του λάθος μένει έκθετος και στο περιθώριο. Και δεν είναι οτι χάνει την στήριξη παικτών και προπονητών, αλλά τους έχει κι αντιπάλους, πλέον.

Για χρόνια προσπαθούσε να πάρει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Τα κατάφερε, με το κόστος να είναι γνωστό στους περισσότερους. Για χρόνια προσπαθούσε να είναι ο ένοικος του Μαξίμου. Τα κατάφερε, έστω κι αν συγκατοικεί και βρίσκεται εκεί ως φιλοξενούμενος. Για μήνες ευαγγελίζεται την ανασύσταση του κεντρώου χώρου, την ανάσταση της δημοκρατικής παράταξης, την ενδυνάμωση της σοσιαλδημοκρατίας. Δεν τα κατάφερε. Όλα δείχνουν πως σε λίγο θα είναι απελπιστικά μόνος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους εδώ και καιρό πως θα αλλάξει τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό. Δημιούργησε την ΕΛΙΑ και τον μόνο γνωστό πολιτικό με εκλογική δύναμη που κατάφερε να συσπειρώσει δίπλα του ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος. Κανείς άλλος δεν συστρατεύτηκε. Στη συνέχεια, στην αφήγηση μπήκε η Δημοκρατική Παράταξη. Όχι μόνο δεν κατάφερε να μαζέψει στελέχη και κοινό, αλλά έδιωξε κιόλας. Οι Λυκούδης και Παπαδόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ που θα μπορούσαν να βρεθούν δίπλα του βρήκαν στέγη στο Ποτάμι, όπως κι άλλοι βουλευτές. Ο Παπανδρέου βαδίζει ολοταχώς για κόμμα. Εάν δεν καταφέρει να τον αποτρέψει κινδυνεύει να χάσει πάνω από το ένα τρίτο της εκλογικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη εξακολουθεί να φυλλορροεί κι ο ίδιος δεν δείχνει ικανός να υψώσει ένα ανάχωμα. Ούτε ώστε να προστατεύσει τη βάση, ούτε τη θέση του με τη Γεννηματά και τον Χρυσοχοΐδη να είναι στη γωνία και να περιμένουν για την κίνησή τους.
Μένουν λιγότερα από δύο εικοσιτετράωρα για να αλλάξει τελείως το σκηνικό και να οδηγηθούμε στον πλήρη κατακερματισμό της κεντροαριστεράς (για λόγους συνεννόησης ο όρος) προεκλογικά. ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, κόμμα Παπανδρέου λογικά, σε έναν βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ εφόσον κατέβει μόνη της στις εκλογές. Όλοι αυτοί θα ψαρεύουν στα ίδια νερά ψηφοφόρους. Και να φανταστείτε πως όλους αυτούς ο Βενιζέλος πριν από λίγο καιρό τους καλούσε να συστρατευτούν μαζί του. Τώρα τους έχει, απλώς, απέναντί του.

Υ.Γ.: Έχουν περάσει πάνω από τρεις μέρες και δεν έχει σχολιαστεί το βίντεο που δείχνει τον Ρήγα να δηλώνει πως ο Βενιζέλος ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τα όσα γίνονται στο πολιτικό σκηνικό. Ο Ρήγας είναι γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ τι λέει για όλα αυτά;

Δείτε το video


Δεν υπάρχουν σχόλια: