Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς από τον Πάγκαλο


Όταν όλοι τρώνε γαλοπούλα κι ανταλλάσσουν ευχές, ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατακεραυνώνει το μηχανισμό προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Διαβάσαμε την ανάρτηση του πρώην υπουργού στο προσωπικό του ιστολόγιο στην οποία μιλά για «μηχανισμό προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ, που κυριαρχεί στο δημόσιο διάλογο»…

Ο Πάγκαλος δεν είναι χαζός, κάθε άλλο. Γνωρίζει πως μιντιακά έχει περάσει στη σφαίρα των γραφικών κι άρα δημόσιες παρεμβάσεις του μόνο ανήμερα Χριστούγεννα μπορεί να λάβουν κάποια προβολή, κυρίως για καλαμπούρι. Δεν πτοείται όμως, η «κάψα» του να δημοσιολογεί, με τα γνωστά «κατορθώματα», είναι άσβηστη. 

Λέει λοιπόν στο κύριο μέρος της ανάλυσής του για την «φαιοκόκκινη προπαγάνδα» όπως την ονομάζει:
«Ακούμε «σοβαρούς» αναλυτές και πολιτικά πρόσωπα με θέση στους θεσμούς μας να διακηρύττουν ότι είναι δυνατόν να αρνηθείς μονομερώς να πληρώσεις το μισό σου εξωτερικό χρέος και με αυτούς, που τόσο άγρια «εφέσωσες», να συνεχίσεις να διαπραγματεύεσαι το υπόλοιπο˙ ότι το κράτος θα αυξήσει το έλεγχό του πάνω στο τραπεζικό σύστημα και θα αποκτήσει την κυριότητα των τεσσάρων μεγαλυτέρων τραπεζών της χώρας», λέει ο αντιπρόεδρος των μνημονιακών κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου ερμηνεύοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά το δοκούν. 
Και συνεχίζει ο κύριος «μαζί τα’φάγαμε» υποτιμώντας τους λαϊκούς αγώνες σε Ελλάδα κι Ευρώπη: « …ότι ανάλογες εξελίξεις θα πυροδοτηθούν και σε άλλες χώρες και θα ενισχύονται από εμάς δηλαδή ότι η Αθήνα θα γίνει εστία (foco) μιας παγκόσμιας τσιπρικής επανάστασης, που θα πάρει τη θέση της στην ιστορία˙ τέλος ότι όλα αυτά θα τα κάνουμε όντας μέλη της ευρωζώνης και έχοντας το ευρώ ως νόμισμά μας, αλλά αν χρειαστεί να φύγουμε θα αποχωρήσουμε αγέρωχα τραγουδώντας εύθυμα «λαλούμ, λαλούμ, λαλούμ και τζουμ τριαλαρό» όπως ο ΕΛΑΣ όταν εγκατέλειπε την Αθήνα μετά το Δεκέμβρη του 1944». 


Στη συνέχεια προβλέπει ότι οδεύοντας προς τις εκλογές η χώρα θα οδηγείται με σταθερά βήματα προς το χάος με τους πλούσιους να στέλνουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό και τους λιγότερο εύπορους να μαλώνουν έξω από κλειστές τράπεζες και σουπερμάρκετ. «Ξεχνώντας» ότι ο ίδιος υπήρξε βασικό στέλεχος όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2012, εύχεται το εξής: «Ας ελπίσουμε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας ότι θα αποφύγουν στη διάρκεια της δικής τους ζωής μια νέα εθνική δοκιμασία σαν αυτήν που επέβαλε τελικά η φαυλοκρατία του πολιτικού κατεστημένου, η ανευθυνότητα και ο τυχοδιωκτισμός της περιθωριακής αριστεράς και η ευπιστία και πολιτιστική εξαχρείωση του μέσου πολίτη».

Εκτός από εξοργιστικά, σε εμάς όλα αυτά μοιάζουν και διασκεδαστικά αφού μαρτυρούν το φόβο των ανθρώπων που μας έφεραν μέχρι εδώ, μπροστά στην διαφαινόμενη διατάραξη της ησυχίας και της ατιμωρησίας τους. Ελπίζουμε να μη σας χαλάσαμε το στομάχι χριστουγεννιάτικα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: