Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ξεκίνησε η ονοματολογία στο ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα. Όλα τα σενάρια για το ψηφοδέλτιο του κόμματος


Σε «προεκλογικούς ρυθμούς» κινείται πλέον το ΠΑΣΟΚ και στην Πρέβεζα. Σε επικοινωνία που είχαμε με τη γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας του κόμματος, Μαρίνα Ντούσκα, μας ανέφερε: «Ως Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα, θα εξετάσουμε όλες τις προτάσεις και τις ετεροπροτάσεις που έχουν γίνει ή θα γίνουν και σε συνεργασία με τη Χαριλάου Τρικούπη θα επιλέξουμε τους υποψηφίους. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε κανένα όνομα υποψηφίου, που ενδεχομένως να έχετε πληροφoρηθεί».

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ήδη έχουν γίνει συζητήσεις και προτάσεις για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται έντονα το όνομα της Στέλλας Βαρτελάτου, Αντιδημάρχου του Δήμου Πρέβεζας, ενώ τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρότειναν και θα ήθελαν να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Πρέβεζα ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κωνσταντίνος Τριάντης.



Δυνατά «παίζει» και το όνομα της Αγνής Σμπόνια, η οποία ήταν και την προηγούμενη φορά υποψήφια βουλευτής Πρέβεζας, ωστόσο διαρροές από το περιβάλλον της υποστηρίζουν πως δεν προτίθεται να είναι υποψήφια στις 25/1, αν και από τη Χαριλάου Τρικούπη της έχει γίνει πρόταση τις τελευταίες ημέρες, τρεις φορές και από διαφορετικά πρόσωπα. Η Αγνή Σμπόνια δεν δέχεται να είναι υποψήφια, αλλά από το ΠΑΣΟΚ δεν δέχονται επίσης να μην κατέβει ως υποψήφια και εκεί υπάρχει μία διάσταση απόψεων.
Από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έχει προταθεί ως υποψήφιος βουλευτής και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Γιαμάς, όπως επίσης ο γιατρός Μάνθος Δαρδαμάνης, αλλά και Μάκης Νάτσιος (Μέλος Κ.Σ. Νεολαίας Πα.Σο.Κ.). Οι δύο τελευταίοι φέρονται να είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι βουλευτές τον Ιανουάριο.

«Κρούση» έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες και στον Κοσμά Κορωναίο, εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Πρέβεζας, ο οποίος όμως έχει δηλώσει πιστός «στρατιώτης» της αυτοδιοίκησης.


Αναφορικά με τον Βασίλη Ιωάννου, ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει σε δηλώσεις του, πως δε τον ενδιαφέρει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές.

«Ζεσταίνονται» οι Παπανδρεϊκοί
«Ζυμώσεις» και συζητήσεις υπάρχουν στην Πρέβεζα, μπροστά στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί νέο κόμμα από το Γιώργο Παπανδρέου. Το επόμενο 24ωρο θα δείξει αν τελικά ο παλιός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε νέο κόμμα, καθώς ομάδα βουλευτών του Κινήματος, τον πιέζει να μην το κάνει.


Σε τέτοια περίπτωση πάντως αρκετοί είναι οι «παπανδρεϊκοί» στην Πρέβεζα, που θα συνταχθούν με το νέο εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου. Η διαφοροποίηση μάλιστα της ηγετικής ομάδας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, σε ό,τι είχε να κάνει με τη δημοκρατική παράταξη, που στήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ίσως φανερώνει πολλά (διαβάστε ΕΔΩ)

Για ονόματα που θα στηρίξουν το «παπανδρεϊκό κόμμα», θα έχουμε ξεκάθαρη ενημέρωση τις επόμενες ημέρες, μόλις ο Γιώργος Παπανδρέου, πάρει τις τελικές του αποφάσεις, καθώς μέχρι στιγμής υπάρχει μόνον σχετική φημολογία, ενώ όπως είναι λογικό αρκετοί είναι αυτοί που κρατούν και μία... πισινή, σε περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου κάνει πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: