Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα διόδια της υποθαλάσσιας ζεύξης του Ακτίου


Ενώνουμε τη φωνή μας και χαιρετίζουμε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα διόδια της υποθαλάσσιας ζεύξης του Ακτίου, οι οποίοι, λίγες μέρες πριν την έλευση του νέου έτους, βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας, καθώς η εταιρεία που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση των διοδίων του Ακτίου από την 1η του Γενάρη δεν προτίθεται να ανανεώσει τις συμβάσεις τους.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά περίτρανα πως όλοι αυτοί που μιλάνε για «υγιή επιχειρηματικότητα», που θέλουν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι όσο αυγαταίνουν τα κέρδη των αφεντικών και των εργοδοτών, τόσο καλύτερη θα γίνεται και η δικιά μας ζωή, προσπαθούν για ακόμα μία φορά να μας πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Καλούμε την εργατική τάξη να κλείσει τα αυτιά της σ΄ αυτές τις σειρήνες που θέλουν να την αποπροσανατολίσουν για ακόμη μία φορά. Να μην αποδεχτεί τη λογική του μικρότερου κακού και τα ψίχουλα που μας πετάνε για να μας ξεγελάσουνε. Να μη βάλει ξανά τον αγώνα της κάτω από ξένη σημαία. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να βγούμε όλοι μπροστά στο δύσκολο αλλά δίκαιο δρόμο του αγώνα κόντρα στους δυνάστες μας, κυβέρνηση – Ευρωπαϊκή Ένωση – μονοπωλιακούς ομίλους. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν, μια ζωή με δικαιώματα που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τα συνδικάτα, τα λαϊκά στρώματα και τους φορείς της περιοχής, να εκφράσουμε όλοι με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας στα διόδια του Ακτίου. Να κάνουμε πράξη το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν» εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας έμπρακτα στο χώρο των διοδίων, να δώσουμε κουράγιο στους εργαζόμενους εκεί, να συνεχίσουν τον αγώνα τους που δεν είναι μόνο δικός τους, αλλά μας αφορά όλους μας.

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΚΑΙ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΖΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ

Σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού Ν. Πρέβεζας
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας
Σωματείο Οικοδόμων Ν. Πρέβεζας
Σωματείο Οδηγών Ν. Πρέβεζας
Σωματείο Συνταξιούχων ικΑ Ν. Πρέβεζας
Σύλλογος Γυναικών Πρέβεζας

romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: