Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Διαμαρτυρία στα διόδια Ακτίου. Δεν υποχωρούν οι εργαζόμενοι

Η «μάχη» της Πρωτοχρονιάς στα διόδια του Ακτίου - Δεν υποχωρούν οι εργαζόμενοι (photo+vid)

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, το συλλαλητήριο των εργαζομένων στα διόδια του Ακτίου, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην εργασία μέχρι τέλους και θα κάνουν Πρωτοχρονιά στη δουλειά τους.

IMG 0596

Έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερο ρεπορτάζ μας στην κατάσταση που επικρατεί (διαβάστε ΕΔΩ) και έχει φέρει τους 18 εργαζόμενους και τους 5 απολυμένους των διοδίων σε απόγνωση.

IMG 0613

Εκ μέρους του υπό σύσταση σωματείου εργαζομένων στα διόδια, το οποίο έχει πλέον αναγνωριστεί, ο Χρήστος Μήτσουρας σε μία δραματική ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων, πως αυτός και οι συνάδελφοί του θα αφήσουν τις ζωές τους στην εργασία τους, αν στις 12 το βράδυ, με την αλλαγή του χρόνου, η εταιρεία χρησιμοποιήσει τα ΜΑΤ και τους νέους εργαζόμενους, για να τους αντικαταστήσει.
«Καλούμε όλο το λαό να κάνει Πρωτοχρονιά στα διόδια, μαζί με τους εργαζόμενους», ανέφερε επίσης ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας-Βόνιτσας, κ. Νίκος Σταματέλλος.

IMG 0580

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν φορείς, οργανώσεις, σώματεία και εκπρόσωποι κομμάτων, οι οποίοι δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους των διοδίων.


Αντιπροσωπεία 5 βουλευτών συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στα διόδια
Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των εργαζομένων στα διόδια του Ακτίου, υπήρξε σύσκεψη πέντε βουλευτών με τους εκπροσώπους του υπό σύσταση σωματείου τους, για να δουν τι μέλλει γενέσθαι.
Στη σύσκεψη αυτή παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας (Πρέβεζας), Γιώργος Βαρεμένος, Μαρία Τριανταφύλλου (Αιτ/νίας), ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραϊτης (Αιτ/νίας), καθώς και η ανεξάρτητη βουλευτής Αιτ/νίας (ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ), Νίκη Φούντα.
Ο κ. Μωραϊτης έδωσε το «παρών» και στο συλλαλητήριο που προηγήθηκε.


Καταγράφεται έτσι μία τάση, να αποκτήσει μεγαλύτερη απήχηση η προσπάθεια των εργαζομένων να κρατήσουν τις δουλειές το


Δείτε το video


www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: