Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Η ώρα της αλήθειας την Δευτέρα

image

Έχοντας μπει πλέον στην τελική ευθεία για τον τρίτο και καθοριστικό γύρο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν υπάρχουν περιθώρια για μισόλογα και υποκρισίες.

1. Τη Δευτέρα οι Έλληνες βουλευτές θα αποφασίσουν εάν η Ελλάδα πάει ή όχι σε εκλογές μέχρι την 1 Φλεβάρη. Αν δηλαδή την περίοδο μέχρι τα τέλη Φλεβάρη, που η χώρα πρέπει να κάνει την πιο σημαντική διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας μετά την απόφαση συμμετοχής μας στο ευρώ, για το οποίο κόπτονται οι περισσότεροι, θα πρέπει συγχρόνως να πάει σε εκλογές, να σχηματισθεί κυβέρνηση, να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης και να εκλεγεί Πρόεδρος. Όσοι ψηφίσουν «Παρών» στις 29 αναλαμβάνουν αυτή την ευθύνη, έναντι ενός εκλογικού σώματος που στο παραπάνω ερώτημα έχει απαντήσει αρνητικά με πλειοψηφίες από 55-65% σε ΟΛΕΣ τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία της ψήφου υποτιμά τη νοημοσύνη μας.

2. Η αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές ώστε να αναλάβει αυτή την κρίσιμη παραπάνω διαπραγμάτευση. Ποιος θα το κρίνει αυτό αν όχι ο ίδιος ο λαός ο οποίος όμως δηλώνει με ξεκάθαρη πλειοψηφία και για οποιουσδήποτε λόγους ότι δεν θέλει τώρα εκλογές; Ποιοι βουλευτές και με ποια νομιμοποίηση θα αγνοήσουν αυτή τη βούληση;
3. Mια που σε όλες τις δημοσκοπήσεις φαίνεται σταθερά ότι προηγείται ο Σύριζα, είναι επίσης προφανές ότι το «Παρών» στις 29 είναι δήλωση επιθυμίας να κυβερνηθεί η χώρα άμεσα από αυτή την παράταξη. Άρα όσοι με την ψήφο τους οδηγήσουν σε μια τέτοια εξέλιξη, αν δεν σκοπεύουν να γελοιοποιηθούν τελείως σε δυο μήνες, αυτοδεσμεύονται σήμερα ότι θα στηρίξουν την επιλογή τους αυτή και στο προσεχές μέλλον. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία της ψήφου τους θα είναι τυχοδιωκτική.
4. Κάποιοι πολύ καθυστερημένα φαίνεται να αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι μεταξύ των 300 «Ναι» ή «Παρών» συμπεριλαμβάνονται και οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής. Είτε τους αρέσει είτε όχι, στους 180 ή στους 121 θα συμμετέχουν και αυτοί. Με τι μούτρα θα πανηγυρίσουν είτε οι μεν είτε οι δε;
5. Oι κ.κ. Σαμαράς και Τσίπρας και οι λοιποί συγγενείς και του ενός και του άλλου, αρνούμενοι να συνενοηθούν στοιχειωδώς έστω και την τελευταία στιγμή, ταπεινώνουν και καταδικάζουν τη χώρα και το μέλλον της να κρέμονται από τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Την ίδια ώρα αν χρειασθεί να συγκληθεί για οποιονδήποτε λόγο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών δεν θα δεχθούν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Μιχαλολιάκο. Οποία υποκρισία. 
Εύγε!
Καλή Χρονιά και καλά κρασιά.


www.athensvoice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: