Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Μπαμπεσιές... Νταβούτογλου


H πονηρή αλεπού της Τουρκίας ξαναχτύπησε. Με μια αιφνιδιαστική επίσκεψή του στις Καστανιές, στο ελληνικό φυλάκιο και με τηλεφωνική συνομιλία με τον Αντώνη Σαμαρά.


Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είναι. γάτα με μουστάκια και το ξέρουμε καλά ότι παίζει διπλωματικά παιχνίδια. Ένα τέτοιο ήταν και η επίσκεψη αυτή με την οποία δήθεν πήγε να ευχηθεί στους Έλληνες στρατιώτες. Ήταν, λέει εκεί κοντά στην Ανδριανούπολη και πετάχτηκε για ευχηθεί για τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα μάλιστα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η απόφαση του Τούρκου πρωθυπουργού ήταν της τελευταίας στιγμής, καθώς το επιτελείο ενημερώθηκε για την επίσκεψή του στο φυλάκιο μισή ώρα πριν την άφιξή του. 

Το ωραίο ή άσχημο όπως θέλετε πάρτε το είναι ότι ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε μαζί του αμέσως μόλις έμαθε ότι αφίχθη στις Καστανιές και μετά από τις καθιερωμένες ανταλλαγές ευχών για τις οικογένειες και τους δύο λαούς, ο κ. Νταβούτογλου επεσήμανε στον κ. Σαμαρά ότι στις αρχές του μήνα βρέθηκε στην Αθήνα και στο τέλος του μήνα στα σύνορα, διερωτώμενος με χαμόγελα: «Είμαι στην Ελλάδα ή στην Τουρκία;» βγάζοντας το συμπέρασμα ότι είναι στη μέση. Οι Έλληνες αξιωματικοί βέβαια έσπευσαν να τον διορθώσουν λέγοντάς του με χαμόγελο ότι βρίσκεται στην Ελλάδα και ο κ. Νταβούτογλου το δέχθηκε με ένα πλατύ χαμόγελο και ολοκλήρωσε με νέες ευχές τη συνομιλία του με τον κ. Σαμαρά. 

Κατά την επίσκεψή του στον ελληνικό μεθοριακό σταθμό, ο Τούρκος πρωθυπουργός, συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή και το στρατιωτικό διοικητή Ορεστιάδας, με τους οποίους αντάλλαξε δώρα και τους ευχήθηκε υγεία και ειρήνη. 
Γιορτή αγάπης λοιπόν και ο Νταβούτογλου ήρθε δήθεν αθώα να μας αγαπήσει αλλά και να μας υπενθυμίσει ότι η Τουρκία διεκδικεί και την υπόλοιπη Θράκη. Ήρθε να μας θυμίσει ότι η Άγκυρα δεν έχει ξεχάσει τις εδαφικές της διεκδικήσεις και τώρα που η Ελλάδα είναι στα. κάτω της μας κάνει επισκέψεις σα να είναι. περιφερειάρχης. 

Τώρα θα είχε άδικο αν κανένας Έλληνας φαντάρος έσκαγε από θυμό και. όπλιζε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: