Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Ένα όμορφο ταξίδι με την "Βαλεντίνα" στην Πρέβεζα... H Πρεβεζάνα συγγραφέας Δήμητρα Ιωάννου, παρουσίασε το νέο της βιβλίο!


Ένα όμορφο ταξίδι με την ξεχωριστή πένα της ταλαντούχας Πρεβεζάνας συγγραφέως Δήμητρας Ιωάννου, είχαν την ευκαιρία να κάνουν όσοι βρέθηκαν στην παρουσίαση του τρίτου κατά σειρά βιβλίου της με τίτλο "Βαλεντίνα- Η Γητεύτρα των Αθηνών" η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα και  διοργάνωσαν οι Εκδόσεις Ψυχογιός, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Κύκλος.


Με φόντο την υπέροχη και πανέμορφη Πρέβεζα στο Roof Garden του Boutique Hotel Dioni η Αλεξία Μπουκουβάλα καθήλωσε με την αμεσότητα της, τους πιστούς αναγνώστες της συγγραφέως που γέμισαν την αίθουσα, διαβάζοντας αποσπάσματα του βιβλίου. 


 "Πληθωρικό, πολύχρωμο, γεμάτο συναισθήματα, με ανατροπές που σε κρατάνε με αμείωτο ενδιαφέρον ως το τέλος και με έναν ρυθμό χορευτικό που άλλοτε θυμίζει βαλς κι άλλοτε τσιγγάνικο πύρινο στριφογύρισμα!" με αυτά τα λόγια περιέγραψε η Αλεξία το βιβλίο και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μετέφερε αποσπάσματα του σε όσους βρέθηκαν εκεί μαγεύοντας τους με την ερμηνεία και το πάθος της.


Για το βιβλίο μίλησε επίσης η εκπαιδευτικός Ελένη Κολιοφώτη η οποία τόνισε τη διαφοροποίηση που επέλεξε να κάνει στο τρίτο της βιβλίο η Δήμητρα Ιωάννου σε σχέση με την Κασσάνδρα και το Τραγούδι της Αννέτας –εμμένοντας σ’ έναν και μόνο χωροχρόνο, ταξιδεύοντας μας με άψογο τρόπο στην Αθήνα της Μπελ Επόκ. Με την ενδελεχή έρευνα σε ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία του κάθε τόπου που αναφέρεται στα βιβλία της, η συγγραφέας καταφέρνει τόσο παραστατικά, τόσο αυθεντικά και ζωντανά να μας μεταφέρει στην πιο όμορφη εποχή των Αθηνών, με αναφορές σε ήθη και έθιμα προκαταλήψεις και στερεότυπα, τις κοινωνικές συνθήκες , τους ανθρώπους, τα μέρη όπου σύχναζαν, τις νοοτροπίες και τις συμπεριφορές, όσων έζησαν εκείνη την περίοδο.   
Το ύφος και η εκφραστική φυσιογνωμία της Δήμητρας Ιωάννου διακρίνονται και σε αυτό το βιβλίο. Τα λογοτεχνικά της χαρίσματα φαίνονται ακόμη περισσότερο σε αυτό το συναρπαστικό μυθιστόρημα.
Ρυθμός άλλοτε αργός και άλλοτε γρήγορος, χειμαρρώδης και φρενήρης, μεταφέροντας την ένταση των συναισθημάτων και των γεγονότων που βιώνουν οι ήρωες
Ροή γεμάτη ζωντάνια, πάθος και πλημμυρισμένη από συναισθήματα και μοναδικές εικόνες που η συγγραφέας αποτυπώνει και τις ζωντανεύει μαγικά μπροστά στα μάτια μας.
Ανατροπές και μια αίσθηση αυθεντικότητας βιώματος σε κάθε σελίδα. Γλώσσα απλή, λιτή με μικρές προτάσεις. Γλώσσα απλή, αλλά σε καμία περίπτωση απλοϊκή. Καίρια και απαλλαγμένη από περιττά, όμως με μια μουσικότητα και έναν ρυθμό που κάνουν ευχάριστη την ανάγνωσή.
Η Δήμητρα Ιωάννου χρησιμοποιώντας την περιγραφική της δεινότητα σε συνδυασμό με την κινηματογραφική αφήγηση δε σε αφήνει να χαλαρώσεις τους ρυθμούς σου ούτε ένα δευτερόλεπτο και σε παρασύρει στην δίνη μιας ιστορίας με χίλια πρόσωπα και συναισθήματα.
Μια Ιστορία με καλοδουλεμένους ρεαλιστικούς χαρακτήρες η οποία παίζει με την συνείδηση, την λογική και το συναίσθημα μας. Ανατρεπτική. Διαβάζεται χωρίς να μας κουράσει και μας αφήνει με μια γλυκόπικρη γεύση αλλά και μια προβληματισμένη ανάγκη αναθεώρησης καταστάσεων και αντιλήψεων.
Μέσα από το Βιβλίο της αυτό η συγγραφέας μας παρουσιάζει μια πραγματικά κοινωνική, ερωτική, συναισθηματική και γιατί όχι μια αστυνομική ιστορία, γιατί έχει χαρακτηριστικά αστυνομικού μυθιστορήματος.  
Τέλος, τον λόγο πήρε η ίδια η συγγραφέας, η οποία, αφού ευχαρίστησε προσωπικά  όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης παρουσίασης αλλά και τις Εκδόσεις Ψυχογιός για τη πολύτιμη στήριξή τους, τόνισε το πόσο απόλαυσε τη συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου και επισήμανε το πόσο αγαπάει την ιστορική και λαογραφική έρευνα αλλά και την αδυναμία που έχει στο ψυχογράφημα των ηρώων – όντας η ίδια ψυχοθεραπεύτρια.
Μετά το τέλος της παρουσίασης η συγγραφέας συνομίλησε με το κοινό, υπέγραψε βιβλία και φωτογραφήθηκε με τους αναγνώστες της, ενώ υπήρξαν και ξεχωριστές παρουσίες που τίμησαν την συγγραφέα όπως αυτή του γνωστού Πρεβεζάνου σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα και του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: