Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016

Οι «Εθνότητες» του Eduardo Kobra είναι η καλύτερη αναπαράσταση των Ολυμπιακών Αγώνων... Αυτή είναι η μεγαλύτερη τοιχογραφία στον κόσμο

image

Δείτε τα video


Είναι λίγες μέρες που οι περαστικοί στην λεωφόρο Olympic του Ρίο Ντε Τζανέιρο περπατούν κοιτάζοντας ψηλά. Και πέντε γιγαντιαία πολύχρωμα πρόσωπα τους ανταποδίδουν το βλέμμα.
 Ο Eduardo Kobra μπορεί να μην είναι αθλητής, πέτυχε όμως ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Εκείνο της μεγαλύτερης τοιχογραφίας στον κόσμο, που φιλοτεχνήθηκε από ένα άτομο. Για 190 μέτρα το έργο του «Εθνότητες» υπενθυμίζει σε όσους περπατάνε πλάι του το πραγματικό νόημα των Ολυμπιακών Αγώνων.

image

image

image

Πέντε πρόσωπα που μοιάζουν διαφορετικά, αλλά δεν είναι, πέντε διαφορετικές ήπειροι που αναπόφευκτα ενώνονται μεταξύ τους. Ακριβώς όπως οι πέντε δακτύλιοι των Ολυμπιακών Αγώνων. «Ζούμε πολύ μπερδεμένους καιρούς, με πολλές διαμάχες», λέει ο Eduardo. «Ήθελα να δείξω πως όλοι συνδεόμαστε μεταξύ μας».

Και το κατάφερε. Σε έναν τοίχο που έχει μήκος 190 μέτρα, τα πρόσωπά του υψώνονται σε ύψος 15,5 μέτρων, καταλαμβάνοντας εμβαδόν τριών τετραγωνικών χιλιομέτρων. Για να πάρουν μορφή οι «Εθνότητες» χρειάστηκαν 378 κιλά λευκή μπογιάς, 1.500 κιλά έγχρωμης και 3.500 σπρέι. Όμως μετά από 12 ώρες καθημερινής εργασίας επί δύο μήνες, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να σε αφήσει άφωνο, θυμίζοντάς σου ότι όλοι είμαστε ένα.

image
image
image

image
image

image
imageΔεν υπάρχουν σχόλια: