Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ


Υλικά για 4-6 άτομα
800 ml γάλα πλήρες
200 γρ. ζάχαρη
250 ml κρέμα γάλακτος 35%
3 αβγά
½ κουτ. γλυκού κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, , τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, την κανέλα και ανακατεύετε ανακατεύετε μέχρι να πάρουν μια βράση.
Βάζετε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ, τα χτυπάτε καλά, προσθέτετε το μίγμα που έχετε ήδη βράσει και ανακατεύετε.
Ρίχνετε ξανά όλο το μίγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά προκειμένου να παστεριωθούν τα αβγά.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζετε το μίγμα με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνεια του, και το αφήνετε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει.

Όταν κρυώσει καλά το μίγμα το βάζετε στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει και το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρετε.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









Δεν υπάρχουν σχόλια: