Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016

Το ίδρυμα «Μόρφωσις Νεολαίας» βράβευσε και φέτος τους αριστεύσαντες μαθητές των ακριτικών χωριών της Ηπείρου.Το ίδρυμα «Μόρφωσις Νεολαίας» , ιδρυτής του οποίου ήταν ο ευπατρίδης Στέφανος Βασιλάκος από την Κοντσικα των Γραμμενοχωρίων και σύμφωνα με την διαθήκη του βράβευσε και φέτος τους αριστεύσαντες μαθητές των ακριτικών χωριών της Ηπείρου.

Η βράβευση έγινε στα Ιωάννινα στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016.
Η αίθουσα γέμισε από τους χαρούμενους μαθητές ( σύνολο 56) που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2014-2015, και τους γονείς τους. Οι μαθητές παρέλαβαν το βραβείο τους και χρηματικό έπαθλο!Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου:
Ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και δια βίου μάθησης Καραμπίνας Γιάννης και η Ελένη Βήρου , υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Περιφέρειας.
Από την εκπαίδευση η διευθύντρια του Γυμνασίου Ζίτσας, Δήμητρα Σταύρου και η διευθύντρια του Μουσικού σχολείου Κασσαγιάννη Μαριγούλα.
Από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας:
Δόσης Γεώργιος Πρόεδρος της ΠΣΕ και πρόεδρος του Ιδρύματος εκ της ιδιότητας του.
Γαβριήλ Κώστας Γ.Γ της ΠΣΕ
Μάτσιας Κώστας έφορος Πολιτισμού 
Τζαρτζούλης Χριστόφορος έφορος Πνευματικού κέντρου 
Καραγιώργου Μαρία 
Ελευθερία Σιαμέτη μέλος ΔΣ της ΠΣΕ ( Γραμματέας του Ιδρύματος εκ της ιδιότητας της, την προηγούμενη θητεία )
Από το ίδρυμα παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος Γκογιάννος Προκόπης 
και το μέλος και η ψυχή του ιδρύματος για πολλά χρόνια Λάμπρος Δρόσος 
Από τους συλλόγους αποδήμων Ηπειρωτών, ο πρόεδρος του Ηπειρωτικού συνδέσμου Πειραιά , Λένης Δημήτριος 
Από το μουσικό σχολείο Ιωαννίνων, οι μαθητές Παναγιώτης Χαλιλόπουλος και Κωνσταντίνος Χαλιγιάννης έπαιξαν παραδοσιακή Ηπειρώτικη μουσική. Τα συνόδευε ο δάσκαλος τους, Καραπάνος Κων/νος 
Ευχόμαστε συγχαρητήρια στους αριστεύσαντες μαθητές, όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης των ακριτικών χωριών μας, που κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που βιώνουν στα ακριτικά χωριά, να ξεχωρίσουν, να φέρουν την ελπίδα, να εγγυηθούν το αύριο στην Κοινωνία μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: