Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Φώς στην Αμμουδιά από την περιφέρεια, πλιάτσικο από το Δήμο Πάργας



Στην Τ.Κ. Αμμουδιάς από το 2010 είχε ολοκληρωθεί η μελέτη και είχε ξεκινήσει η διαδικασία ηλεκτροδότησης της εισόδου στο χωριό, πριν τον κυκλικό κόμβο. Παρ’ όλα αυτά, ο δρόμος δε φωταγωγήθηκε ποτέ, μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε η Περιφέρεια Ηπείρου πριν περίπου ένα μήνα,βλέποντας την αδιαφορία και την απραγία του Δήμου Πάργας.

Αφότου έγινε η παροχή ρεύματος διαπιστώθηκε πλιάτσικο εκ μέρους του δήμου στο υλικό φωτισμού καθώς έλειπαν τόσο τα καλώδια όσο και οι λάμπες με τους μετασχηματιστές.

Ο δήμος Πάργας οφείλει να δώσει εξηγήσεις :
  • Γιατί δεν φωταγωγήθηκε ποτέ ο δρόμος ενώ είχε ολοκληρωθεί το έργο (έχουν περάσει 6 χρόνια);
  • Γιατί αργότερα αφαιρέθηκαν οι λάμπες και τα καλώδια; Πού βρίσκεται αυτό το υλικό τώρα; Τα πήρε κάποιος υπάλληλος η ο ίδιος ο Δήμος;
  • Αφότου ανέλαβε η περιφέρεια και αντικατέστησε τα κλοπιμαία και τελικά ο δρόμος φωταγωγήθηκε γιατί ο δήμος δεν διέθεσε το καλάθι ώστε να αντικατασταθούν οι λάμπες και οι μετασχηματιστές, με αποτέλεσμα να κληθεί ιδιώτης να αναλάβει; Έργα πληρωμένα πώς είναι δυνατόν να μη λειτουργούν ποτέ; Επίσης τα έσοδα του δήμου από φορολογία πολιτών δεν αρκούν για να παρέχει έστω το καλάθι και πρέπει να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε μόνοι μας ιδιώτες; Η καλύτερα να διπλοπληρώνουμε; Η μήπως πηγαίνουν στην καθαριότητα που δεν υπάρχει ούτε αυτή την τουριστική περίοδο;
Είναι ολοφάνερο ότι ο δήμος Πάργας ήθελε το έργο να φαίνεται μεν στα χαρτιά ότι είχε γίνει αλλά δεν είχε σκοπό ποτέ να λειτουργήσει γι’ αυτό αφαιρέθηκε όλο το υλικό και προφανώς χρησιμοποιήθηκε σε κάποια άλλη περιοχή. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι ο δήμαρχος απαξιώνει και επί σκοπού δεν ασχολείται με την δεύτερη τουριστικότερη περιοχή του δήμου. Απέδειξε ότι εσκεμμένα ευνοούν κάποια χωριά και λειτουργούν σε βάρος κάποιων άλλων.

Μετά απ όλα αυτά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Καχριμάνη για την πολύτιμη βοήθεια και αποτελεσματικότητά του αφότου ανέλαβε την υπόθεση. Διέκρινε την απαξίωση και την αδιαφορία του δήμου Πάργας, αντικατέστησε τα υλικά που είχαν αφαιρεθεί και πλέον η είσοδος του χωριού μας φωταγωγήθηκε.
Η Τοπική Κοινότητα Αμμουδιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: