Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, στον Άραχθο, στα Τζουμέρκα, στο πολιτιστικό φεστιβάλ, στις 9 και 10 Αυγούστου 2016, για να συμβάλλει και να προωθήσει την αναστήλωση της ιστορικής γέφυρας της Πλάκας.










H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με τον Έφορο Τύπου Αντώνη Κοντό και τα μέλη του Δ.Σ. Ελευθερία Σιαμέτη και Μαίρη Καραγιώργου, συμμετείχε στην μεγάλη συναυλία παραδοσιακής μουσικής, που πραγματοποιήθηκε στης 9/8/2016 στις όχθες του Αράχθου στην περιοχή της Πλάκας.
Η εκδήλωση που ήταν υπό την αιγίδα της ΠΣΕ, διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Αποδήμων Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών με την συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ασκηθεί πίεση προς τους εμπλεκόμενους φορείς για την αναστήλωση του ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας.

Την προσπάθεια αυτή τίμησαν με την παρουσία τους από την κυβέρνηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο βουλευτής νομού Ιωαννίνων Ιωάννης Στέφος.

Οικοδεσπότης ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Ιωάννης Σεντελές. Παρόντες ήταν αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι συλλόγων και αδελφοτήτων της οργανωμένης ηπειρώτικης αποδημίας και της περιοχής.

Ήταν μια υπέροχη βράδια, όπου πολύς κόσμος από την γύρω περιοχή -και όχι μόνο- ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών και διασκέδασε υπό τους ήχους των κορυφαίων κλαρίνων της ηπειρώτικης παράδοσης, Πετρολούκα Χαλκιά, Ναπολέωντα Δάμο, Γιώργο Κωτσίνη, Βασίλη Μπακαγιάννη και τους ερμηνευτές Σάββα Σιάτρα, Αντώνη Κυρίτση, Γιάννη Παπακώστα, Πέτρο Μόκα, και Βασίλη Σερπέζη.

Την κάλυψη της εκδήλωσης ανέλαβε η ΕΡΤ και τον συντονισμό της ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος Χρήστος Μέγας, μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητας Αμμοτοπιτών Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: