Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

Στην Πρέβεζα σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου, στο Δημοτικό Κηποθέατρο, ώρα 21.00', η Κάρμεν Ρουγγέρη με την κωμωδία «Ο Κουρέας της Σεβίλλης»


Στην Πρέβεζα θα βρεθεί και φέτος η Κάρμεν Ρουγγέρη με τον θίασό της ,για να παρουσιάσει την κωμωδία «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», που παίχτηκε τον χειμώνα, με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. Η παράσταση θα δοθεί στην πόλη μας, τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016 και ώρα 9 το βράδυ, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας «Γιάννης Ρίτσος. 
Η ίδια η Κάρμεν Ρουγγέρη αναφέρει για το έργο: «Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ δεν είναι παραμύθι. Ήταν ένα θεατρικό έργο του Μπωμαρσαί που έγινε πασίγνωστο όταν ο Τζοακίνο Ροσσίνι-σπουδαίος - Ιταλός συνθέτης –το διάλεξε για να το κάνει ΟΠΕΡΑ . Είναι όμως ένα έργο που περιέχει όλα τα υλικά μιας συνταγής για ένα τέλειο Μουσικό Παραμύθι. Έχει δηλαδή μαγεία και ρεαλισμό, χιούμορ και μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση . Η ιδέα μου ήταν να μετατραπεί η όπερα σε ένα θεατρικό έργο για παιδιά με τραγούδια βγαλμένα από τις όμορφες μελωδίες του Ροσσίνι, έτσι ώστε να προσφερθούν στα παιδιά ακούσματα κλασσικής μουσικής. Ακούσματα τόσο απαραίτητα για την καλλιέργεια του μουσικού τους αισθητηρίου.»
Το έργο διασκευασμένο με την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, κρατάει τα πιο μελωδικά μέρη της όπερας και μετατρέπει τις άριες και τα φωνητικά σύνολα, σε τραγούδια, δημιουργώντας μια όμορφη μουσική θεατρική εικόνα. Όλα αυτά ενώνονται μεταξύ τους με αφήγηση , θεατρικούς διαλόγους, σκηνικά που χορεύουν και πολύχρωμα κοστούμια -με άρωμα εποχής-, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί:Βαρθαλίτης Αντώνης, Γεωργάκη Κατερίνα, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Παπαδάκης Αντώνης, Σταυρακούδης Νίκος, Τσίτσου Παναγιώτα, Φαρμάκης Νεκτάριος και Χονδρογιάννης Άγγελος.
Γενική είσοδος 10 ευρώ

Δημ.Ραδιοφωνια ΠρέβεζαςΔεν υπάρχουν σχόλια: