Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις από την Ομοσπονδία Αποδήμων Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων, από 8 μέχρι και 21 Αυγούστου 2016



Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων ΘΥΑΜΙΑ 2016, πραγματοποιεί τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1. Την καθιερωμένη εκδήλωση ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΕΙΑ στο Μικρό Σουλόπουλο, με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Χρήστου Χριστοβασίλη και βράβευση του Λογοτέχνη Γεωργίου Σιμιτζή από την ΓΡΑΝΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
2. Αθλητικές εκδηλώσεις Ποδοσφαίρου 5Χ5, Μπάσκετ και Βόλεϊ, παίδων από 8-11 ετών, εφήβων από 12-15 ετών και ανδρών από 16 και άνω.
3. Την 5η έκθεση εικαστικών στα ΚΟΥΡΕΝΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ από 8-18 Αυγούστου με καλλιτέχνες από τη ευρύτερη περιοχή του Καλαμά.
4. Έκθεση αγροτικών προϊόντων στα ΚΟΥΡΕΝΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ με τοπικά προϊόντα της Ηπειρώτικης Γής.
5. Θεατρικές παραστάσεις και Ηχοράματα σε διάφορα χωριά της περιοχής μας όπως ΙΕΡΟΜΝΗΜΗ, ΚΟΥΚΛΙΟΙ στις οποίες θα παρουσιαστεί και μέρος της έκθεσης εικαστικών των Κουρέντων.
6. Την μουσική συναυλία BACK TO THE RIVER που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ στο πάρκο της Αγρότισσας, από 12-14 Αυγούστου.
7. Την γιορτή ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουκλιών στις 13 Αυγούστου.

Βραβείο στον Γεώργιο Σιμιτζή στα «Χρηστοβασίλεια 2016»

Τον Γεώργιο Σιμιτζή,  λογοτέχνη, ποιητή και λαογράφο με καταγωγή από τη  Γρανίτσα θα βραβεύσει στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων «Χρηστοβασίλεια 2016» ο Δήμος Ζίτσας το βράδυ της Τετάρτης  10 Αυγούστου. 
Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον λογοτέχνη, δημοσιογράφο και πολιτικό Χρήστο Χρηστοβασίλη εντάσσονται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ζίτσας και πραγματοποιούνται  κάθε χρόνο στην γενέτειρα του Χρηστοβασίλη, το Σουλόπουλο (Σούλι Χρηστοβασίλη), σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων, την Τοπική Κοινότητα Σουλόπουλου και την Αδελφότητα Αποδήμων Σουλόπουλου. 
Το πρόγραμμα που ξεκινά στις 8.00 το βράδυ περιλαμβάνει, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Χρηστοβασίλη, χαιρετισμό από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, ενώ για τη ζωή και το έργο του λογοτέχνη, δημοσιογράφου και αγωνιστή πολιτικού Χρήστου Χρηστοβασίλη θα μιλήσει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού & Παιδείας, Στέφανος Μιχάλης. 
Η βραδιά θα κλείσει με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στη θέση «Αγνάντια» του οικισμού Σούλι Χρηστοβασίλη, στο Σουλόπουλο.


Back to the River Festival: Καλοχώρι Iωαννίνων, στο Πάρκο Αγρότισσας, 12, 13 και 14 Αυγούστου 2016. Τρεις μέρες χαλάρωσης, δημιουργίας, μουσικής και δράσεων, μέσα σε ένα πάρκο Ύμνο της Φύσης


back_to_the_river

Εικαστικά Κούρεντα 2016, 3η έκθεση-αγροτικός Αύγουστος και Summer Events για μικρούς & μεγάλους στα Κούρεντα, 8-18 Aυγούστου 2016
– 4η Eικαστική Έκθεση Kουρέντων
– 3η Έκθεση «Aγροτικός Aύγουστος Hπειρώτικη Xλωρίδα»
– Summer Events για μικρούς & μεγάλους
(καλοκαιρινές αθλητικές δραστηριότητες)
agrotikos_augoustos eikastika kourenta


Σάββατο 13 Αυγούστου 2016. Γιορτή καλαμποκιού στους Κουκλιούς Πωγωνίου



Δείτε ένα video από την γιορτή καλαμποκιού το 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: