Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, η «Γιορτή της Σαρδέλας» στην Πρέβεζα, στον χώρο του λιμανιού, υπό τους ήχους της ηπειρώτικης κομπανίας του Θοδωρή Γεωργόπουλου.





Η γιορτή της σαρδέλας, το παραδοσιακό πανηγύρι που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την Πρέβεζα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, στον χώρο του λιμανιού.

Σαρδέλα Αμβρακικού ψητή στα κάρβουνα, άφθονο δωρεάν κρασί και κηπευτικά από την περιοχή μας θα προσφερθούν στους επισκέπτες, οι οποίοι θα διασκεδάσουν με μουσική και χορό μέχρι τις πρωινές ώρες με την ηπειρώτικη κομπανία του εξαίρετου κλαρινίστα Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον τον Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι και το λαούτο, τον Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί και τον Σάκη Κάκκο στο ντέφι

Η γιορτή της σαρδέλας που μετρά πολλά χρόνια «ζωής» στην πόλη μας και συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου, αναδεικνύει την στενή σχέση των Πρεβεζάνων με την αλιεία καθώς και τη ναυτική παράδοση της περιοχής.



Ο Δήμος Πρέβεζας φιλοδοξεί φέτος η γιορτή της σαρδέλας να είναι καλύτερη από κάθε άλλη φορά για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τις διατροφικές συνήθειες της περιοχής και να γευθούν αλιεύματα από τον Αμβρακικό.
Το προσωπικό του Δήμου της Πρέβεζας έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία και περιμένει να εξυπηρετήσει πολύ ευγενικά κάτοικους και επισκέπτες στη γιορτή, η οποία θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες, να συμμετάσχουν στην γιορτή να γίνουμε όλοι μαζί μια παρέα, να ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας και να διασκεδάσουμε στο πιο παραδοσιακό Ηπειρώτικο και Πρεβεζάνικο πανηγύρι.

Δείτε ένα video


Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: