Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Μια βραδιά γεμάτη παράδοση στη 2η συνάντηση Χορωδιών και Φωνητικών Ομίλων Δημοτικής Μουσικής στην Πρέβεζα, την Κυριακή το βράδυ 31 Ιουλίου 2016

IMG 0402

Μια βραδιά γεμάτη παράδοση, μέσα από την οποία αναδείχθηκε η χορωδιακή ερμηνεία του ελληνικού δημοτικού τραγουδιού, η ομαδικότητα και η συνεργασία, απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας για τη 2η συνάντηση Χορωδιών και Φωνητικών Ομίλων Δημοτικής Μουσικής.

IMG 0408

Η Ελλοπία Εταιρεία Πολιτισμού με την πολύτιμη αρωγή του δημοτικού ωδείου Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και με πρωτεργάτη τον Μιχάλη Ζάμπα που επιμελήθηκε την εκδήλωση, διοργάνωσε μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση όπου παρουσιάστηκε το έργο και η πολύχρονη προσπάθεια τεσσάρων αξιόλογων φωνητικών συνόλων, διαφορετικής καταγωγής και προέλευσης μουσικά, που όμως υπηρετούν παράλληλα και σε κοινή πορεία την ελληνική δημοτική μουσική έκφραση.


Η Βοιωτική Χορωδία Μικρασιατών Λειβαδιάς "Ο Σμύρνης Χρυσόστομος", η Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Αμμοτόπου «Η Κιάφα», η Χορωδία Ηχοχρώματα και η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στη βραδιά, ενώ ο κ. Μιχάλης Ζάμπας στο σύντομο χαιρετισμό του επισήμανε την επιθυμία του αυτή η συνάντηση να καταστεί ένας συνεχώς εμπλουτιζόμενος και διευρυνόμενος θεσμός στις συνειδήσεις όλων και ταυτόχρονα μια ετήσια καλλιτεχνική και πολιτιστική αναζήτηση στην πόλη μας.

IMG 0391

«Στις 28 Νοεμβρίου 2008 είχε γίνει η 1η συνάντηση, από τότε άλλαξαν πολλά αλλά η επιθυμία και ο πόθος μας για να γίνει αυτή η συνάντηση ένας ετήσιος θεσμός στις συνειδήσεις όλων μας και στην πόλη παρέμεινε πάντα και να που απόψε γίνεται πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάμπας και ευχαρίστησε το δήμο, το δημοτικό ωδείο και όλους όσοι βοήθησαν για αυτή την εκδήλωση, ενώ αφιέρωσε τη βραδιά στη μνήμη δύο ανθρώπων που από την ίδρυση της χορωδίας τη στήριξαν , την ομόρφυναν και εργάστηκαν για αυτή με μεράκι και ψυχή, τον Ηλία Κατωγιάννη και τον Γιάννη Γκαρτζονίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: