Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

"Στης Γης μου τα Πετρώματα... ". Μια εξαιρετική συναυλία του νέου Ηπειρώτη μουσικού και τραγουδιστή Παναγιώτη Σδούκου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του Κόνιτσα, τη Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016, ώρα 21.30΄, στη κεντρική πλατεία!


Ο Παναγιώτης Σδούκος είναι ένας νέος ερμηνευτής, δάσκαλος Βυζαντινής Μουσικής & Παραδοσιακού Τραγουδιού.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελευσίνα. Κατάγεται από την Κόνιτσα Ιωαννίνων και σε μικρή ηλικία ξεκίνησε να ενδιαφέρεται και να αναζητά το παραδοσιακό μας τραγούδι ως ήχο και λόγο. Βραβευμένος πλέον ως ερμηνευτής από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος στην κατηγορία, ''Παραδοσιακό Τραγούδι'' (Τεχνόπολη Αθηνών - Γκάζι, Ιανουάριος 2014), σημειώνει τη δική του καλλιτεχνική πορεία στο χώρο του τραγουδιού με καταξιωμένους μουσικούς πάντα με σεβασμό και αγάπη προς αυτο, που του παραδίδεται και αυτό που προσφέρει.




''Στης Γης μου τα Πετρώματα...εκεί θε να τραγουδήσω''
Μία συναυλία, που ήθελε από καιρό να πραγματοποιήσει γιατί έτσι νιώθει ότι με τους συνεργάτες του πάνε να διασώσουν Κάτι Σημαίνον.
Η συναυλία θα λάβει χώρα στην πατρίδα του, αλλά και πατρίδα του  συνονόματου παππού του, στην πατρίδα του την ΚΟΝΙΤΣΑ. Δεν θα είναι υπό μορφή ''πανήγυρης'' αν και φημίζεται η Κόνιτσα για τα ατόφια μη νοθευμένα λαικά πανηγύρια της, κρατά τα τραγούδια της και αισθάνεται όπως δηλώνει χαρακτηριστικά υπερηφανος γι αυτό...αλλά θα είναι ένα αφιέρωμα μνήμης στον παππού του μέσα από ακούσματα, Μικρασιάτικα Καππαδοκικά -λόγω των πολλών Φαρασιωτών προσφύγων στην Κόνιτσα- καθώς και επιλεγμένα παραδοσιακά τραγούδια από την πλούσια μουσική παράδοση της Ηπείρου που διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. (Μακάμικα Αστικά Ιωαννίνων - Πωγώνι - Ντόπια Κόνιτσας).
Ραντεβού λοιπόν στην Κόνιτσα Παρασκευή 19 Αυγούστου ώρα 21.30 μ.μ.στην Κεντρική Πλατεία.

Η συναυλία είναι μια διοργάνωση του ΚΕΔΚ Δήμου Κόνιτσας



Δείτε τα video










Δεν υπάρχουν σχόλια: