Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Τουρίστες και ντόπιους φωτογραφίζουν ως υπεύθυνους οι Κινέζικες αρχές, πέραν των καιρικών συνθηκών. Το 1/3 του Σινικού Τείχους έχει καταστραφεί και δεν ευθύνεται η πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα

The Great Wall of China stretches some 21,000 kilomeres


Το Σινικό Τείχος το είδαμε πρόσφατα στην επικαιρότητα, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού πάντων των Ελλήνων Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα, που υπήρξε η αφορμή για τη δημιουργία πολύ όμορφων πραγμάτων.

china11

Η εικόνα του Σινικού Τείχους δεν είναι αποκλειστικά αυτή που είδαμε μέσα από τις καρτποσταλικές φωτό του Πρωθυπουργού μας, ούτε, φυσικά, αυτή που βλέπετε καθώς χαζεύετε διαφημιστικά φυλλάδια, όταν μπαίνει Αύγουστος και σκέφτεστε πού δε θα πάτε διακοπές.

Δείτε:
great-wall-of-china-ruined-walkway

Νιώστε την καταστροφή:

beijing_great_wall_ruins_wriggle


Broken: Some sections of the Great Wall of China are in compete disrepair and need attention
On July 20, video footage of a man kicking bricks off a section thought to be the Great Wall of China emerged

  Anger: The video caused controversy online with many people saying he had no respect for China's heritage

A damaged part of the Great Wall near Badaling
A section of the wall lies in complete disrepair

Σύμφωνα με τις Κινεζικές αρχές το 1/3 του Τείχους έχει καταστραφεί, με την ευθύνη να μην πέφτει μόνο στις καιρικές συνθήκες αλλά και στον ανθρώπινο παράγοντα. Απ' ό,τι φαίνεται, μερίδιο της καταστροφής που έχει υποστεί το ιστορικό μνημείο της Άπω Ανατολής βαραίνει τόσο τουρίστες που σπάνε πέτρες για να χουν σουβενίρ να θυμούνται το ταξίδι τους στην Κίνα αλλά και ντόπιους που είτε γκρεμίζουν για να πουλήσουν πέτρες σε τουρίστες είτε γκρεμίζουν για να εξασφαλίσουν υλικό για να χτίσουν τα σπίτια τους.

 Δείτε εδώ ένα βίντεο με τουρίστα σε rage προς το Τείχος:Οι αρχές δείχνουν αποφασισμένες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ξεκινώντας καμπάνια για την προστασία του μνημείου, αυξάνοντας τους τακτικούς ελέγχους κατά μήκος του και εγκαθιστώντας τηλεφωνική γραμμή για να προλαμβάνονται βανδαλισμοί.


Showing a part of history: Matt Damon stars in a Chinese-American co production of The Great Wall

www.luben.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια: