Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Το πραξικόπημα των τεσσάρων ωρών στην Τουρκία και η μεγάλη ανατροπή

Το πραξικόπημα των τεσσάρων ωρών και η μεγάλη ανατροπή



Όλες οι εξελίξεις της δραματικής νύχτας - Θριαμβευτική επιστροφή Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη - Στους 60 οι νεκροί - Στρατιώτες έπεσαν στα χέρια του εξαγριωμένου πλήθους - Συνελήφθησαν 754 πραξικοπηματίες


Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία απέτυχε μετά από περίπου τέσσερις ώρες από τη στιγμή που ο τουρκικός στρατός με άρματα μάχης βγήκε στους δρόμους της γειτονικής χώρας και επιχείρησε να αναλάβει στην εξουσία. Η μεγάλη ανατροπή στα σχέδια των πραξικοπηματιών σημειώθηκε τη στιγμή που οι εκατοντάδες πολίτες, ακολουθώντας την προτροπή του τούρκου προέδρου, βγήκαν στους δρόμους και αντιστάθηκαν.

Συνολικά 754 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος από μια ομάδα στασιαστών στρατιωτών στην Τουρκία, η οποία φαίνεται πως έχει κατασταλεί σήμερα το πρωί, αλλά κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 60 ανθρώπους, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Εξάλλου πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους κατ' εντολην του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά, διευκρίνισε το πρακτορείο.
Ο «σουλτάνος» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν παρέδωσε την εξουσία και επέστρεψε θριαμβευτής στο αεροδρόμιο Ατατούρκ που κατακλύστηκε από κόσμο, την ώρα που το πρακτορείο Reuters μετέδιδε ότι στην Άγκυρα ακούγονταν εκρήξεις από το κοινοβούλιο και εκδηλώνονταν δραματικές εξελίξεις.
Το στρατιωτικό πραξικόπημα τη νύχτα της 15ης Ιουλίου από έναν διχασμένο στρατό ήταν καταδικασμένη να πέσει στο κενό…

Clipboard06

Ερντογάν: Το «παράλληλο κράτος» πίσω από το πραξικόπημα
«Ό,τι και να κάνουν δεν θα τα καταφέρουν», δήλωσε ο Ερντογάν, από το αεροδρόμιο Ατατούρκ, σε νέο του διάγγελμα. Ο τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «προδοσία εναντίον του κράτους», από ένα παράλληλο κράτος «μετά από προσπάθεια 40 ετών». Μάλιστα, όπως δήλωσε, οι πραξικοπηματίες βομβάρδισαν την περιοχή που πίστευαν ότι βρισκόταν ο ίδιος.
Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε πως το πραξικόπημα συνέβη επειδή υπήρχε στόχος να «ξεκαθαρίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις, από αυτούς που είχαν κρυφτεί μέσα στις ένοπλες δυνάμεις και είχαν σχέση με το παράλληλο κράτος». «Ήξεραν πως τους γνωρίζαμε και θα τους αποβάλαμε από το σώμα», πρόσθεσε.
«Μπορώ να πω με βεβαιότητα, ότι συνεχίζονται οι ενέργειες που χρειάζονται αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή γενικά στην Τουρκία εκατομμύρια άνθρωποι είναι στους δρόμους. Γιατί; Το έχουμε πει και το ξαναλέμε, θα είμαστε πάντα μαζί, ενωμένοι κι όλοι μαζί θα έχουμε σαν πιο σημαντικό τη χώρα μας την ίδια, την Τουρκία μας. Και κάτι ακόμη, όλοι αυτοί που είδατε με τα τανκς στους δρόμους, θα γυρίσουν όπως έφυγαν. Γιατί αυτά τα τανκς ανήκουν στον λαό, ανήκουν στο έθνος. Να είστε λίγο υπομονετικοί κι όλοι θα βγουν στην επιφάνεια. Εγώ είμαι με τον λαό μου, είμαι με τους πολίτες μου», κατέληξε.

Στρατιώτες έπεσαν στα χέρια του εξαγριωμένου πλήθους Σκληρές εικόνες που παραπέμπουν σε λιντσάρισμα έκαναν τα ξημερώματα του Σαββάτου τον γύρο του διαδικτύου και παρουσιάζουν στρατιώτες να έχουν πέσει στα χέρια του εξαγριωμένου πλήθους στην Τουρκία!

Στις φωτογραφίες αυτές φαίνεται το πλήθος να προσπαθεί να αποσπάσει τον οπλισμό των στρατιωτών με βίαιο τρόπο.


Türkiye darbe girişimine karşı ayakta FETÖ'cü askerlere polis ve vatandaş müdahalesi:

Το χρονικό της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία Λίγο μετά τις 22:30 της Παρασκευής τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αρχίζουν να μεταδίδουν πληροφορίες για πυροβολισμούς κοντά στο Γενικό Επιτελείο στην Άγκυρα, για ελικόπτερα και μαχητικά που πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις πάνω από την τουρκική πρωτεύουσα.

Ο στρατός επιχειρεί να αναλάβει την εξουσία και κλείνει αρχικά τις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, τανκς καταλαμβάνουν το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» στην Κωνσταντινούπολη και στρατιώτες την κρατική τηλεόραση.


ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΡΑΤΟΣ

fsfes

ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΡΑΤΟΣ


Με μια λιτή ανακοίνωση που προκάλεσε ανατριχίλα, ο στρατός της Τουρκίας επιβεβαίωσε πως δικές τους δυνάμεις βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα. Στην ανακοίνωση που διαβάστηκε από τα κανάλια της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης, ο στρατός ανέφερε ότι έχει αναλάβει τον έλεγχο της χώρας για να επαναφέρει την ελευθερία και τη δημοκρατία, έκανε λόγο για προδοσία του Ερντογάν και ότι όσοι ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.



Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρισκόταν για διακοπές εκτός της πρωτεύουσας Άγκυρας, στην Αλικαρνασσό. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ήθελαν τον Ερντογάν να βρίσκεται στο αεροπλάνο και να ζητά άσυλο από τη Γερμανία. Μετά τη φημολογία ότι ο το Βερολίνο είπε «όχι» στον τούρκο πρόεδρο, νέες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Ερντογάν απευθύνθηκε στην Ιταλία.





Βρίσκοντας σύμμαχο την… τεχνολογία που πολέμησε στο παρελθόν, ο πρόεδρος της Τουρκίας, βγήκε μέσω FaceTime και έκανε διάγγελμα, απευθύνοντας έκκληση στον τουρκικό λαό να συγκεντρωθεί στις πλατείες και να αντισταθεί στους πραξικοπηματίες. «Οι πραξικοπηματίες θα πληρώσουν πολύ ακριβά την πράξη τους στα δικαστήρια. Δεν πιστεύω ότι θα πετύχουν οι πραξικοπηματίες το στόχο τους», είπε, μεταξύ άλλων.

Οι πολίτες ανέτρεψαν την απόπειρα πραξικοπήματος Λίγες ώρες από την εκδήλωση απόπειρας πραξικοπήματος, οι τούρκοι πολίτες εισάκουσαν το κάλεσμά του και βγήκαν στους δρόμους. Και πράγματι αυτό φάνηκε να έχει αποτέλεσμα: Χιλιάδες πολίτες εναντιώθηκαν και ακολούθησε πλήθος συγκλονιστικών φωτογραφιών και βίντεο που έδειχναν τη λαϊκή διαμαρτυρία.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΑΝΚ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΑΝΚ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ


































  1. UNBELIEVABLE CRAZY FOOTAGE army tanks run over cars in middle of the roads in Istanbul..!!!!
  2. Δείτε άλλες απαντήσεις
  3. Δείτε άλλες απαντήσεις


  • Δείτε άλλες απαντήσεις


  • Δείτε άλλες απαντήσεις


  • Δείτε άλλες απαντήσεις



  • Δείτε άλλες απαντήσεις


  • Δείτε άλλες απαντήσεις



  • Δείτε άλλες απαντήσεις

  • Δείτε άλλες απαντήσεις

  • Δείτε άλλες απαντήσεις

  • Δείτε άλλες απαντήσεις


    1. Θριαμβευτική υποδοχή Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη Πλαισιωμένος από ένα πλήθος υποστηρικτών του εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας να εξέρχεται από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, σε πλάνα που μετέδωσε το τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
      Οι άνδρες της προσωπικής του φρουράς προσπαθούσαν να απομακρύνουν το συγκεντρωμένο πλήθος προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» η πομπή και να συνεχίσει το δρόμο του.

      Clipboard04
      Την ίδια ώρα λίγα χιλιόμετρα μακριά από εκεί ακούγονταν διαρκώς εκρήξεις και πυροβολισμοί.

      Ρελάνς των πραξικοπηματιών - Εκρήξεις σε κοινοβούλιο και αεροδρόμιο «Ατατούρκ» Μία ισχυρή έκρηξη ακούστηκε λίγο αφότου είχε προσγειωθεί ο Ερντογάν στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν και στην περιοχή της πλατείας Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.
      Δεύτερος ισχυρός βομβαρδισμός από αέρος έπληξε και το τουρκικό κοινοβούλιο στην Άγκυρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά από την έκρηξη.
      Παράλληλα, σύμφωνα με βουλευτή με τον οποίο επικοινώνησε το Reuters, οι πολιτικοί κρύβονταν σε καταφύγια στο κοινοβούλιο.

      Οι πρώτες αντιδράσεις μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία

    2. Δεν υπάρχουν σχόλια: