Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Sesa Boutique Hotel, στο Κανάλι Πρέβεζας: Ήπειρος με γαστρονομικό χρώμα

354




Το SESA Boutique Hotel, μερικά χιλιόμετρα έξω από την Πρέβεζα στην περιοχή Κανάλι ξεχωρίζει ως ποιοτική διαμονή στα παράλια της Ηπείρου, ενώ το εστιατόριό του είναι μακράν ότι καλύτερο διαθέτει η περιοχή.

Οι ακτές του Ιονίου από την Πρέβεζα μέχρι την Ηγουμενίτσα, αν και έχουν πολύ όμορφες παραλίες αλλά και ενδοχώρα που αξίζει να την επισκεφθείτε, στερούνται σε ξενοδοχεία επιπέδου και με άποψη ή φαγητό με ενδιαφέρον που ξεφεύγει από την κοινοτυπία.
Για την ακρίβεια έχοντας κάνει μια προσεκτική έρευνα, ένα από τα λίγα σημεία που μπορεί να καλύψει αυτού του τύπου τις απαιτήσεις είναι ένα σχετικά μικρό και καινούριο ξενοδοχείο, το SESA Boutique Hotel, μερικά χιλιόμετρα έξω από την Πρέβεζα στην περιοχή Κανάλι.
Το ξενοδοχείο έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό τη διακριτική πολυτέλεια καθώς και όλα εκείνα τα στοιχεία (service, κοινόχρηστοι χώροι, κ.λ.π. ) που το κάνουν να ξεχωρίζει. Αυτό όμως που πραγματικά αξίζει να τονιστεί και ανεβάζει τις μετοχές του SΕSA είναι το εστιατόριό του, το οποίο άφοβα μπορούμε να πούμε ότι είναι εκτός ανταγωνισμού και μακράν ότι καλύτερο διαθέτει η περιοχή.




Με βασικό atout τους chefs Κώστα Τερζούδη και Παναγιώτη Ναυροζόγλου προτείνει μια νόστιμη, δημιουργική αλλά και πλήρως κατανοητή μεσογειακή κουζίνα. Για όσους κινούνται ή παραθερίζουν στην περιοχή, η στάση για ένα μπάνιο στην όμορφη αμμουδερή θάλασσα μπροστά από το ξενοδοχείο και ένα απολαυστικό γεύμα ( ή δείπνο ) στη συνέχεια επιβάλλεται. Παρά το γεγονός ότι δεν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τα τυχόν νέα πιάτα του φετινού καλοκαιριού θα σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου από προηγούμενες επισκέψεις που θα σας δώσουν, ελπίζω, μια καλή εικόνα για το τι μπορείτε να απολαύσετε.




Επί παραδείγματι, ο ψητός σολομός με πουρέ σελινόριζας είναι ένα ισορροπημένο πιάτο με γευστικό βάθος και σωστό ψήσιμο σολομού που αν αναζητήσετε κάτι ανάλογο στα εστιατόρια της περιοχής μάλλον δε θα έχετε καμία τύχη. Πολύ καλά σαν γενική πρόταση είναι επίσης και τα πιάτα με ζυμαρικά τα οποία σαν κοινό χαρακτηριστικό έχουν μια ξεκάθαρη αλλά διακριτική δημιουργική προσέγγιση που σε κερδίζει. Ακριβώς την ίδια αίσθηση δίνει και το menu της φετινής σεζόν το οποίο όπως προανέφερα σε συνδυασμό με το γενικά υψηλό επίπεδο που χαρακτηρίζει το SESA κάνει ελκυστική μια πρόταση για επίσκεψη στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: