Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης σχετικά με την επίσκεψη μελών του προεδρείου της Π.Σ.Ε. στην κ. Όλγα Γεροβασίλη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 23 Ιούλη 2016

Με έκπληξη τουλάχιστον πληροφορηθήκαμε, από Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Π.Σ.Ε., ότι χθες Παρασκευή 22/7/2016 έγινε «επίσκεψη» του Προέδρου και του Α' Αντιπροέδρου του Δ.Σ. στην Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Γεροβασίλη.
Έχουμε γίνει δυστυχώς μάρτυρες μιας διαρκούς αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς από την πλειοψηφία του ΔΣ που όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και χειρότερη. Μας γυρίζουν πίσω σε εποχές που η Ηπειρωτικ’η αποδημία καταδίκασε ρητά. Τα πάντα αποφασίζονται σε μια μικρή ομάδα που δεν είναι ούτε το σύνολο του μονοπαραταξιακού τους προεδρείου και ακόμη και τα καθημερινά παρόντα μέλη του ΔΣ μαθαίνουν από τον τύπο τις δράσεις της ΠΣΕ.
Στου κακού τη σκάλα δεν υπάρχει τελευταίο σκαλί.
Πληροφορηθήκαμε, ότι «ενημέρωσαν την Κυβερνητική εκπρόσωπο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το οργανωμένο αποδημικό κίνημα και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΣΕ και οι οργανώσεις μέλη της.Επίσης ενημέρωσαν, για τον προγραμματισμό δράσεων της ΠΣΕ για την περίοδο 2016-2017, ….»
Τι δεν πληροφορηθήκαμε; Αν η αντιπροσωπεία την ενημέρωση της την έδωσε γραπτώς, αν δηλαδή κατέθεσε κάποιο υπόμνημα στην κυβερνητική εκπρόσωπο, για να γνωρίζει «το οργανωμένο αποδημικό κίνημα» ποιο ήταν το περιεχόμενο της συζήτησης και να μην λησμονήσει η κα κυβερνητική εκπρόσωπος κάποιο από τα αιτήματα.
Είμαστε όμως βέβαιοι ότι δεν κατέθεσαν και δεν ανέπτυξαν και δεν μετέφεραν τις συζητημένες και ψηφισμένες στα ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΣΕ (Γενικές Συνελεύσεις, Διοικητικά Συμβούλια, Γενικά Συμβούλια) θέσεις όπως η κατάργηση των διοδίων στις εθνικές οδούς, η μείωση των δημοτικών τελών, η πλήρης αντίθεσή μας στην πώληση του αεροδρομίου της Πρέβεζας, το πρόβλημα της ασφάλειας στην παραμεθόριο με ένα σύνολο μέτρων που έχουμε προτείνει ως ΠΣΕ, τα σχέδια νόμου που έχει επεξεργαστεί το οργανωμένο αποδημικό κίνημα για την κατάργηση του νόμου περί πολιτιστικών σωματείων (του 1914) και για την επίλυση των φορολογικών προβλημάτων των συλλόγων μας που εξομοιώνονται με εμπορικές επιχειρήσεις, η αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας και η διαβεβαίωση του κ. Σπρίτζη για χρηματοδότηση του έργου μέχρι τέλη Ιουλίου, η προστασία του περιβάλλοντος (μόλυνση Καλαμά, Αμβρακικού, Λούρου κλπ).
Είμαστε επίσης βέβαιοι ότι δεν κατέθεσαν και δεν ανέπτυξαν και δεν μετέφεραν τις γενικότερες θέσεις της ΠΣΕ, όπως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η αντίθεσή μας στη συνεχή μείωση των συντάξεων και κοινωνικών παροχών και η γενικότερη αντίθεσή μας στα μνημόνια παλιά και νέα, που φυσικά συνοδεύονται από τη συμπαράστασή μας στους δίκαιους αγώνες των αγροτών, των μισθωτών, και των μικροεπαγγελματιών, τους σοβαρούς προβληματισμούς της αποδημίας για τους τρόπους έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στην Ηπειρο, την αγωνία των απόδημων για τη συνεχή υποβάθμιση της παρεχόμενης υγείας στην Ήπειρο με την ουσιαστική μετατροπή νομαρχιακών νοσοκομείων σε κέντρα υγείας, δεν ανέδειξαν την θέση της ΠΣΕ ότι ο πολιτισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα.
Είμαστε επίσης βέβαιοι ότι δεν κατέθεσαν και δεν ανέπτυξαν και δεν μετέφεραν όλα τα θέματα που και ως πλειοψηφία είχαν εισηγηθεί στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση και ψηφίστηκαν και αποτελούν και το πρόγραμμα της Συνομοσπονδίας ως τον Μάρτη του 2017. Πως λοιπόν δεν ένιωσαν την ανάγκη πηγαίνοντας σε μια τόσο σημαντική «επίσκεψη», να συγκαλέσουν έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ ή έστω του Προεδρείου για την προετοιμασία τους;
Αλλά όμως, ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΉΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ότι προστέθηκε στον προγραμματισμό και «… τη διερεύνηση και τον προγραμματισμό της δυνατότητας διοργάνωσης του 8ου Παγκόσμιου Πανηπειρωτικού Συνεδρίου, υπό την αιγίδα του Ηπειρώτη Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον Αύγουστο του 2017, σε μία πόλη με ακμάζων ηπειρώτικο στοιχείο της Μακεδονίας ή της Θράκης.» Θέμα που ούτε καν έχει συζητηθεί στα αρμόδια όργανα, Γενική Συνέλευση, ΔΣ και Γενικό Συμβούλιο, ούτε έχει τεθεί για προβληματισμό στο προεδρείο. Και ας θεωρηθεί ότι ήταν μια πρόταση της στιγμής κατά παράβαση των διατάξεων του καταστατικού κλπ. Η συζήτηση με την κυβέρνηση έγινε όχι για το περιεχόμενο, τη θεματολογία, αλλά για …την αιγίδα και την πόλη!!!
Η Ηπειρωτική Συσπείρωση αντιτάσσεται σθεναρά μέσα στο Δ.Σ. στις πρακτικές αυτές.
Το κύριο όμως είναι οι Σύλλογοι να αναπτύξουν τη δράση τους στη βάση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του Μάρτη, να αναπροσανατολίσουν το περιεχόμενο της δράσης ξέχωρα ο καθένας αλλά και σε συντονισμό μεταξύ τους, αγωνιστικά για τα προβλήματα της Ηπείρου με συνδυασμένη παράλληλη συστηματική ενασχόληση με τα καθημερινά προβλήματα των απόδημων Ηπειρωτών όπου ζουν. Με τη δράση τους να αντιταχθούν σθεναρά σε τέτοιες αυθαίρετες πρακτικές, οι οποίες σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Ηπειρωτικής αποδημίας.
Από τα γεγονότα αποδείχθηκε, ότι η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε για καθαρά κομματικούς λόγους, οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δεν συμβαδίζουν με τα συμφέροντα, τις πρακτικές και τις αποφάσεις των φορέων της Ηπειρωτικής αποδημίας.
Επί της ουσίας αποδείχθηκε ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕ Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
Είμαστε απόδημοι Ηπειρώτες!
Εμείς θα είμαστε παρόντες παντού!
Η Γραμματεία της Η.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: