Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ήταν όντως μία Ντίβα ... Ενθουσίασε το κοινό της Πρέβεζας η Christina Branco, την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης


Ένας από τους σταθμούς της περιοδείας της  Christina Branco στην Ελλάδα ήταν και η πόλης της Πρέβεζας και συγκεκριμένα το Ρωμαϊκό Ωδείο της Αρχαίας Νικόπολης.

 H αισθαντική Πορτογαλέζα ερμηνεύτρια, και οι εξαίσιοι μουσικοί της πραγματοποίησαν χθες Παρασκευή 29 Ιουλίου μια μοναδική συναυλία μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό της Πρέβεζας και σε ένα χώρο ξεχωριστό, όπως τον αποκάλεσε και η ίδια, δηλώνοντας πως νιώθει ιδιαίτερη τιμή που τραγούδησε σε αυτό το αρχαίο μνημείο πλημμυρίζοντας το σε ήχους fado.


Την Branco προσφώνησε η Αλεξία Μπουκουβάλα, ενώ την συναυλία άνοιξε η σπουδαία Πρεβεζάνα σολίστ με τα ...χρυσά δάχτυλα  Ελεονώρα Αποστολίδη η οποία απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των θεατών που την απόλαυσαν σε έργα  Χατζιδάκι, Chopin, Rachmaninoff. 







 Σαν πραγματική ντίβα η Christina Branco δεν δίστασε να δείξει και την έντονη δυσαρέσκεια της από τα εκατοντάδες ζουζούνια που όπως είπε κόλλησαν πάνω της κάνοντας την συνεχώς να τινάζεται, ενώ προσπάθησε να το προσπεράσει κάνοντας συνεχώς χιούμορ με το κοινό.


Ξεχωριστό μέσα στις μουσικές του κόσμου, το φάντο, στις μέρες μας έχει πια εμπιστευτεί τη μοίρα του - fado, στα πορτογαλικά σημαίνει μοίρα ή πεπρωμένο -, στους νέους φαντίστας που έχουν αναλάβει να το ταξιδέψουν σε νέους ορίζοντες.

Η Cristina Branco αποτελεί μία από τις πιο ξεχωριστές φωνές της νέας αυτής γενιάς, με φαν σε όλη την Ευρώπη. Έχει διακριθεί στον τομέα των φάντο, αλλά και στον μουσικό αυτοσχεδιασμό, καταφέρνοντας να γοητεύσει το κοινό με την αισθαντική, γεμάτη χρώμα φωνή της. Έχει κυκλοφορήσει 13 άλμπουμ μέχρι τώρα.








Δείτε τα video




Δεν υπάρχουν σχόλια: