Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ρωμιά: Καλύτερα "κακό χωριό ", παρά καθόλου χωριό!!!


Η Αδελφότητα Ρωμιάς αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζηρού , το οποίο με ομόφωνη απόφαση, μας παραχώρησε έπειτα από αίτησή μας προς χρήση το κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου .
Δηλώνουμε δημόσια ότι θα πραγματοποιήσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα όσα έχουμε υποσχεθεί  θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας.

Το Διοικητικό συμβούλιο της Αδελφότητας.

Ρωμιά: Καλύτερα "κακό χωριό ", παρά καθόλου χωριό!!!

Για όσα δημοσίευσε για το χωριό μας και την Αδελφότητα Ρωμιάς ο ιστότοπος gnomiartas.gr έχουμε να απαντήσουμε τα εξής:
Κύριε Γκέτση πολύ καλό και με γλαφυρότητα το άρθρο σας, αλλά πολύ μονόπλευρο. Βγάζοντας όλη την εμπάθειά σας για την πλειοψηφία του Δήμου, ρίχνετε όλη την χολή σας στους κατοίκους  (του άγνωστου,  εγκαταλειμμένου και  κακοτράχαλου χωριού, κατά τα γραφόμενά σας) που ονομάζεται Ρωμιά.
Μας κατηγορείτε ότι βρεθήκαμε πρόθυμοι και συνεισφέραμε στον διωγμό του Καραγκιόζη από την Ρωμιά. Ξεχνάτε φαίνεται ότι ο πρόεδρος της Αδελφότητας, Χριστόφορος Ευθυμίου βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον Δήμο η οποία δεν έχει εκδικαστεί ακόμη!!!
Άσχετα αν έχουμε προσωπικές διαφορές με την οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή , στο πρόσωπο του καθενός που απευθυνόμαστε, έχουμε μάθει να βλέπουμε και να σεβόμαστε τον θεσμό που εκπροσωπεί, είτε αυτός λέγεται δήμαρχος, αντιδήμαρχος, πρόεδρος Δ.Σ. ή αντιπολίτευση και έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε


Η Αδελφότητα δεν θα αναπτύξει δραστηριότητες όπως δημοσιεύετε, αλλά θα χορηγήσει ότι χρειαστεί για να δημιουργηθεί βιβλιοθήκη και έκθεση παλαιάς φωτογραφίας. Θα εγκαταστήσουμε τρείς Η/Υ και θα παρέχουμε δωρεάν INTERNET στους χρήστες τους. Άρα το σχολείο δεν θα ανοίγει μία φορά το χρόνο, αλλά θα είναι στην διάθεση των παιδιών του χωριού κάθε ημέρα. Την διαχείριση της βιβλιοθήκης εξάλλου θα την έχει επιτροπή μόνιμων κατοίκων της Ρωμιάς.
Πέντε χρόνια που ο Καραγκιόζης φιλοξενήθηκε στη Ρωμιά , κατέφθασαν τόσα λεωφορεία με τόσους πολλούς επισκέπτες που δεν προλαβαίναμε να τους σερβίρουμε. Μας φάγανε όλα τα σουβλάκια και τις μπριζόλες στις παρακείμενες του σχολείου  ταβέρνες, που ανοίξανε λόγω της τεράστιας τουριστικής ανάπτυξης που έφερε το " Μουσείο Καραγκιόζη".
Τόση ανάπτυξη δεν την αντέξαμε, "μπουχτίσαμε" και προτιμήσαμε να σας την χαρίσουμε. Δώστε χώρο στέγασης στην Φιλιππιάδα που έχει και εύκολη οδική πρόσβαση και θα μπορέσει πολύ πιο εύκολα να ικανοποιήσει τις ανάγκες του τεράστιου κύματος επισκεπτών που θα καταφθάνουν κάθε ημέρα.



Εμείς οι "δραστήριοι απόδημοι " της Ρωμιάς, επειδή έχουν αρχίσει να πεθαίνουν οι γονείς μας και τα παιδιά μας δεν θα βρίσκουν πλέον τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους στο χωριό , προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι, που να τους δίνει κίνητρο να το επισκέπτονται συχνότερα.
Σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας και για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, είναι φαίνεται έγκλημα εάν κάποιοι προσπαθούν να αναδείξουν δύο από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Ηπειρωτών, την ευεργεσία και την αλληλεγγύη!!!
Κύριε Γκέτση, αυτό το άγνωστο και κακοτράχαλο χωριό με υψόμετρο 1080 μ.,( τα 1000 σας τα χαρίζουμε), φιλοξενεί τα κόκαλα των γονιών μας, των αδελφών και φίλων μας. Εκεί είναι η αφετηρία και το τέλος των παιδικών και εφηβικών αναμνήσεών μας. Αυτό το σχολείο που θέλουμε να του δώσουμε λίγη ζωντάνια σημαίνει πολλά για εμάς. Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουμε ότι μαθητές Γ' και Δ' δημοτικού κουβαλούσαμε νερό στην πλάτη μας με τους τενεκέδες για το γάλα, από την βρύση του Αι Χαράλαμπου για να φτιαχτεί η λάσπη και να χτιστεί αυτό το σχολείο. Πριν  δημιουργηθεί αυτό το σχολείο κάναμε μάθημα σε καλύβες και σε παράγκα ( χειρότερη και από την παράγκα του αυθεντικού Καραγκιόζη). 
Όσο για τις φωτογραφίες που έχετε αναρτήσει δείχνουν μόνο την βιτρίνα και όχι την πραγματική κατάσταση, που επικρατεί στο κτίριο. Μα στα γράφόμενά σου παραδέχεστε ότι το κτίριο είναι ερειπωμένο, άρα όχι επισκέψιμο . Εκτός και αν το διέλυσαν και το κατέστρεψαν οι χιλιάδες μαθητές που κατέφθαναν από όλα τα μέρη της Ελλάδος, από τον θαυμασμό τους για τις γάτες και τα σκυλιά που βλέπανε μέσα στο κτίριο.
 Που έχει ακουστεί ιδιώτης να καταλαμβάνει δημοτικό κτίριο και να διαμαρτύρεται ότι τον διώξανε.
 Όπως συμβαίνει σε κάθε μορφή πολιτισμού , αυτός εξελίσσεται και προσφέρει ανάλογα με την αξία, το ήθος και τον χαρακτήρα αυτών που τον υπηρετούν , το ίδιο συνεπάγεται και για το θέατρο σκιών που πράγματι είναι μία μορφή λαϊκού πολιτισμού.
 Παραθέτουμε παρακάτω μόνο δύο σημεία της επιστολής που απέστειλε ο κύριος Γιώργος ο Ηπειρώτης στον πρόεδρο της Αδελφότητας στις 28 Μαρτίου 2016, επειδή καθυστέρησε κατά μία ημέρα να του δημοσιεύσει ένα άρθρο στο ROMIANEWS.
 Επειδή στη Ρωμιά είναι πολλοί κάτοικοι και στο καφενείο ψησταριά που λειτουργεί από ιδιώτη, δύσκολα βρίσκουν τραπέζι, σκεφτήκαμε να ανοίξουμε και ένα δεύτερο. Κύριε Γκέτση, περιμένουμε από εσάς να συνεχίσετε να ρίχνετε λάσπη στην Αδελφότητα Ρωμιάς, γιατί μπορεί να την χρειαστούμε να χτίσουμε κουζίνα και τουαλέτες για να μας δοθεί  " η άδεια καφενείου"

 Γιώργος Ηπειρώτης προς Χριστόφορο Ευθυμίου

Αν αγαπάς την Ρωμιά και την Ελλάδα, τους Ηπειρώτες γενικότερα... μην κρύβεσαι πίσω από μικροτακτικές συμφερόντων κάποιων σκατόψυχων ανθρώπων....

Με το ζόρι δεν θέλω να σας πίσω αλλά για εσένα επειδή είσαι λεβεντόπαιδο και όχι μαλάκας, σκατόψυχος,  ξανασκέψου πως αφήνεις το όνομά σου στην διάθεση της πένας που γράφει την ιστορία και η σύμπραξη με τους ηλίθιους θα σε φέρει στο επίπεδό τους.


Με φιλική εκτίμηση και αγάπη
ο Καραγκιόζης του χωριού σου

Σε όλο το δημοσίευμά σας δεν διαβάσαμε πουθενά γιατί η προηγούμενη δημοτική αρχή " εξόρισε" στην κακοτράχαλη και ερειπωμένη Ρωμιά τον Καραγκιόζη, αφού είχε στέγη σε κτίριο του Δήμου στη Φιλιππιάδα;

Δεν θα απολογηθούμε σε κανέναν πέρα από τους συγχωριανούς μας και από τα παιδιά μας εάν φανούμε ανακόλουθοι στις υποσχέσεις μας.

" Οι δραστήριοι απόδημοι της Ρωμιάς."

Δεν υπάρχουν σχόλια: