Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ταϊβανέζοι με βίλες στην Εκάλη, έστησαν στην Ελλάδα το μεγαλύτερο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού

HEIROPEDES


Ένα από τα πιο δαιδαλώδη κυκλώματα παγκοσμίως με δράση στον παράνομο διαδικτυακό στοιχηματισμό σε αθλητικούς αγώνες εξαρθρώθηκε στην Αθήνα από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι συνέλαβαν συνολικά 127 άτομα.
Οι αστυνομικοί μιλούν για κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ αναφέροντας ενδεικτικά ότι εντοπίστηκε έμβασμα ύψους 400.000 ευρώ για ποντάρισμα σε μία μόνο αθλητική συνάντηση. Τα μέλη του κυκλώματος, τα περισσότερα από το Ταιβάν, προσέφεραν στους πελάτες τους παράνομο στοιχηματισμό σε αγώνες κυρίως του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη Γαλλία και σε αθλητικές αναμετρήσεις. ασυνήθιστων αθλημάτων.
Οι αστυνομικοί έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους σε εκατοντάδες σημειώσεις που κατασχέθηκαν, στις οποίες φαίνεται να κατέγραφαν στοιχήματα, κέρδη και το πελατολόγιό τους. Από το πρωί της περασμένης Πέμπτης έχουν. επιστρατευτεί από την ΕΛ.ΑΣ. μεταφραστές, για να αποκωδικοποιήσουν αυτά τα ιδιόχειρα σημειώματα, προκειμένου οι αστυνομικοί να εντοπίσουν συνεργούς, «πλούσιους παίκτες» και την προέλευση των χρημάτων.
Μεταξύ άλλων, θα διερευνηθεί το κατά πόσο στήνονταν αθλητικοί αγώνες, όπως και το κατά πόσο οι δράστες εκμεταλλεύονταν τη διαφορά ώρας ανάμεσα στις χώρες από τις οποίες προέρχονταν οι στοιχηματισμοί με εκείνες που διεξάγονταν οι αθλητικές αναμετρήσεις. Οι αστυνομικοί ερευνούν αν τα μέλη του κυκλώματος εκμεταλλευόμενα χρονικές διαφορές λίγων λεπτών δέχονταν στοιχήματα ακόμα και λίγα λεπτά μετά τη λήξη των αναμετρήσεων αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά κέρδη. 
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 127 άτομα ασιατικής καταγωγής και τρεις Έλληνες, μία μητέρα με τους δύο γιους της, οι οποίοι φαίνεται να νοίκιασαν τις πολυτελείς κατοικίες στις οποίες είχαν στηθεί τα «στρατηγεία». Οι Έλληνες φέρονται επίσης να είχαν ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους έμπαιναν τα κέρδη του κυκλώματος. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και τα 18 αρχηγικά μέλη, ένας εκ των οποίων είναι Έλληνας μεσίτης. Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δεν φαίνεται να προκύπτει παράνομος στοιχηματισμός σε αθλητικές αναμετρήσεις ελληνικών πρωταθλημάτων.
Το κύκλωμα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε στήσει πέντε «στρατηγεία» σε πολυτελείς κατοικίες της Εκάλης, του Διονύσου, της Κηφισιάς και των νοτίων προαστίων, όπου εγκατέστησαν σύγχρονα δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέσω των οποίων λάμβαναν τα παράνομα στοιχήματα αθλητικών αναμετρήσεων. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι διατηρούσαν ακόμα και τηλεφωνικά κέντρα μέσω των οποίων λάμβαναν παράνομα στοιχήματα, μέσω εγγραφής της φωνής του παίκτη.
Μάλιστα, είχαν τοποθετήσει στις βίλες τους κλειστά κυκλώματα ασφαλείας με δεκάδες κάμερες να επιτηρούν τους εξωτερικού χώρους των σπιτιών. 
Οι υπήκοοι Ταϊβάν, ως άριστοι γνώστες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, είχαν δημιουργήσει εκατοντάδες ιστοσελίδες παράνομου στοιχηματισμού σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών στις οικίες των εμπλεκομένων έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες έγγραφα εμβασμάτων, κουπόνια στοιχηματισμού, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα, περίπου 150.000 ευρώ μέσα σε χρηματοκιβώτιο και άλλα ευρήματα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν προβεί και σε άρση τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να εντοπίσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους φαίνεται να έμπαιναν εμβάσματα των παικτών. Σήμερα αναμένεται η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης από τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής κ. Χρήστο Παπαζαφείρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: