Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

To νέο βιβλίο της Πρεβεζάνας συγγραφέα Μαρίας Κατσικοβόρδου «Τα ποτέ που έγιναν ζωή», ξεκινά το ταξίδι του




Πόσο εύκολα οι λέξεις "ποτέ" και "για πάντα" βγαίνουν από ένα στόμα και πόσο δύσκολο είναι για τη ζωή αυτές να τις βγάλει αληθινές. Με πόσο ενθουσιασμό δίνονται υποσχέσεις "ό,τι και αν συμβεί" και πόσο γρήγορα αυτό το "ό,τι" έρχεται να το προκαλέσει η ζωή, να δει τη δύναμή του και την αντοχή του.
«Τα ποτέ που έγιναν ζωή», είναι το δεύτερο βιβλίο της Μαρίας Κατσικοβόρδου και πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στη σύγχρονη Αθήνα. Στο βιβλίο πρωταγωνιστούν τρεις γυναίκες, η Μαρκέλλα, η Άννα και η Ελένη και η συγγραφέας μιλά για τα διλήμματα και τις αγωνίες των τριών αυτών γυναικών, όταν η ζωή μέσα σε ένα καλοκαίρι τις φέρνει αντιμέτωπες με τα ποτέ που έχουν πει και με απόψεις δεδομένες. Η γραφή του βιβλίου είναι απλή και γρήγορη, έμφαση παρόλα αυτά δίνεται στη μάχη των τριών γυναικών με τις σκέψεις τους, τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους και τη σύγκρουση αυτών με τις πεποιθήσεις και τις μέχρι τώρα εμπειρίες τους.
Το βιβλίο είναι από τις εκδόσεις Andy's Publishers http://andyspublishers.com/index.ph... μπορείτε να το βρείτε στη Σόλωνος 47, στο Κολωνάκι, σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία Αθήνα και ανά την Ελλάδα όπως και στο διαδίκτυο.


Περίληψη: 
Η Μαρκέλλα είναι καθηγήτρια αγγλικών και ονειρεύεται οικογένεια και πολλά παιδιά με τον μεγαλοδικηγόρο Νίκο. Η Άννα είναι μοντέλο με διεθνή αναγνώριση, κόρη εφοπλιστή και όπως γράφουν τα περιοδικά ετοιμάζεται να παντρευτεί με τον Άρη, Βουλευτή Αθηνών και πολιτικό καριέρας. Και η Ελένη είναι τραπεζικό στέλεχος, κόρη γνωστού τραπεζίτη, παντρεμένη με τον μεγάλο της έρωτα τον Γιάννη, σε ένα τέλειο γάμο και για πάντα δική του. Το τέλος του καλοκαιριού θα βρει τις τρεις αυτές κοπέλες σε μια άλλη ζωή από αυτή που είχαν συνηθίσει, με έναν άλλον εαυτόν τους από αυτόν που κάποτε ήταν.



Για την Συγγραφέα: 

Η Μαρία Κατσικοβόρδου γεννήθηκε στην Πρέβεζα, τον Μάιο του 1977 όπου και τελείωσε το 1ο Γενικό Λύκειο. Είναι απόφοιτη του Αμερικανικού Κολεγίου Deree και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Cardiff, School of Journalism, Media and Cultural Studies. Είναι Σύμβουλος Πολιτικής Επικοινωνίας, κρατώντας βαθιά στην καρδιά της την ιδιότητα της Δημοσιογράφου. Έχει εργαστεί σε πολιτικές καμπάνιες, online media, γραφεία Τύπου στον ιδιωτικό τομέα και στο χώρο του Marketing και της διαφήμισης. Τα τελευταία χρόνια μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα σε Αθήνα και Πρέβεζα. «Τα ποτέ που έγιναν ζωή», είναι το δεύτερο της βιβλίο. Το συγγραφικό της ντεμπούτο είχε γίνει το 2011 με το «Αναζητώντας ένα Happy End» και πάλι από τις εκδόσεις Andy's Publishers.


Screen Shot 2016-07-26 at 9.42.31 AM

Ένα σχετικό απόσπασμα έγραψε η Μαρία Κατσικοβόρδου στην προσωπική σελίδα της στο Facebook:
"Πόσο εύκολα οι λέξεις "ποτέ" και "για πάντα" βγαίνουν από ένα στόμα και πόσο δύσκολο είναι για τη ζωή αυτές να τις βγάλει αληθινές. Με πόσο ενθουσιασμό δίνονται υποσχέσεις "ό,τι και αν συμβεί" και πόσο γρήγορα αυτό το "ό,τι" έρχεται να το προκαλέσει η ζωή, να δει τη δύναμή του και την αντοχή του.

«Τα ποτέ που έγιναν ζωή», είναι ένα σύγχρονο μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην Αθήνα και μιλά για τα διλήμματα και τις αγωνίες τριών γυναικών, όταν η ζωή μέσα σε ένα καλοκαίρι τις φέρνει αντιμέτωπες με τα ποτέ που έχουν πει, σε στιγμές που δεν πίστευαν ότι στη δική τους ζωή θα συμβούν. Το βιβλίο μιλά για την μάχη τους με σκέψεις, ανάγκες και επιθυμίες που έρχονται σε ρήξη με τις πεποιθήσεις τους και τις μέχρι τώρα εμπειρίες τους και τους ανοίγουν το δρόμο σε ένα διαφορετικό μέλλον.


Τηλέφωνο επικοινωνίας για βιβλιοπωλεία: 210 3600024 Andy's Publishers εκδοτική
Τηλέφωνο επικοινωνίας για δημοσιογράφους: 6940203104 Μαρία Κατσικοβόρδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: