Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας: «Ο μοναδικός δρόμος είναι πλέον ο δρόμος του αγώνα. Συμμετέχουμε στην διαμαρτυρία στα γραφεία του ΕΛΓΑ στα Γιάννενα την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016, ώρα 11.00'.»




Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Ν. Πρέβεζας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας.

Πραγματοποιήθηκε στην Βέροια  το Σάββατο 9/7  η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου των 69 μπλόκων αποτιμώντας την μέχρι σήμερα πορεία του αλλά και την εφαρμογή ή μη των δεσμεύσεων από την κυβέρνηση στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό  κατά την διάρκεια των  τελευταίων κινητοποίησεων  .
                Στην συνάντηση έγινε ξεκάθαρη η ανάγκη ενότητας και ενδυνάμωσης της κίνησης των 69 μπλόκων για να μπορέσει το κίνημα με μεγαλύτερη ακόμα δυναμική να διεκδικήσει και να καταφέρει όλα αυτά που σήμερα βαραίνουν τις πλάτες του αγρότη και τον οδηγούν στην εξαθλίωση την φτωχοποίηση και τον αφανισμό.
                Αναλύθηκαν οι επιβαρύνσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν στην συνέχεια με την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου  και κάνει επιτακτικότερο το πάγιο αίτημά μας για δωρεάν και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους ανεξαιρέτως χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
                Θέματα της φορολογίας της αύξησης του ΦΠΑ στα εφόδια, του ΕΝΦΙΑ, του φόρου στο κρασί  και μια σειρά από άλλες επιβαρύνσεις που κάνουν δυσβάσταχτη ακόμη και την ίδια την επιβίωση των αγροτικών νοικοκυριών αναλύθηκαν ιδιαιτέρως.
                Ζητήματα με την μη έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών του ΕΛΓΑ επειδή η κυβέρνηση δεν έλυσε το πρόβλημα  που αφορά τα έξοδα μετακίνησης των γεωπόνων εκτιμητών  του Οργανισμού  και έχουν άμεση επίπτωση στους πληγέντες αγρότες τέθηκαν στην συζήτηση και παράλληλα εκδηλώθηκε η συμπαράσταση των αγροτών στο δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων.
                Υλοποιείται ο διαχωρισμός σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότη με βάση το 51% του εισοδήματος που σημαίνει ότι κι άλλοι πολλοί μικροκαλλιεργητές και μικροεισοδηματίες αγρότες που, επειδή το αγροτικό τους εισόδημα είναι πολύ μικρό και δεν μπορούν να ζήσουν, μ' αυτό, τις οικογένειές τους, αναγκάζονται να κάνουν κι άλλες δουλειές, θα αποκλειστούν από τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις κι όλα τα άλλα υποβοηθητικά για τους αγρότες μέτρα. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, με τους αγώνες του στα μπλόκα, αντιπάλεψε αυτόν το διαχωρισμό, τον οποίο προωθούν η ΕΕ και η κυβέρνηση και πρόβαλλαν ως βασικό τους αίτημα τα άλλα μπλόκα που εκπροσωπούσαν τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών - μεγαλοεπιχειρηματιών, γιατί αποτελεί εργαλείο για πιο μαζικό και πιο γρήγορο ξεκλήρισμα μικρομεσαίων αγροτών, ώστε να προχωρήσει η συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων σε λίγα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα. Υπέρ αυτού του διαχωρισμού έχει ταχθεί, πολλές φορές, η ΝΔ -το συμπεριέλαβε και τις 11 προτάσεις της για τους αγρότες- και είναι ψεύτικη και υποκριτική η τωρινή "κριτική" της προς την κυβέρνηση γι' αυτό το ζήτημα.
                Οι αγρότες έχουμε απέναντί μας, αντιπάλους και εχθρούς μας, τους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια που με την εκμετάλλευσή μας και την κερδοσκοπία απομυζούν το μόχθο μας, τους τραπεζίτες με τα πανάκριβα δάνεια και το κράτος με τους βαρείς φόρους που ρουφούν το αίμα μας, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που με την πολιτική την οποία εφαρμόζουν και στηρίζουν μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Αποφασίστηκε πιο οργανωμένα και συντονισμένα να δώσουμε την μάχη της επιβίωσης μας με την συγκρότηση δεκάδων νέων αγροτικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα σε όλη την χώρα, συγκρότηση Ομοσπονδιών, το δυνάμωμα και ουσιαστική λειτουργία όσων υπάρχουν. Μόνο το οργανωμένο αγροτικό κίνημα σε Συλλόγους και Ομοσπονδίες έχει την δύναμη, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα να βάλει φρένο και στην πορεία να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν.
Στα μέσα  του Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί ευρεία πανελλαδική σύσκεψη των Ομοσπονδιών, Μπλόκων, Επιτροπών Αγώνα, Αγροτικών Συλλόγων για την οργάνωση και τον σχεδιασμό των νέων κινητοποιήσεων.
Ο μοναδικός δρόμος είναι πλέον ο δρόμος του αγώνα για αυτό και η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου ως αφετηρία της έναρξης του νέου κύκλου κινητοποιήσεων με διαμαρτυρία σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε οργανισμούς (ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ ) που έχουν άμεση συνάφεια με τον αγροτικό κόσμο.
Στην περιοχή μας συμμετέχουμε στην διαμαρτυρία στα γραφεία του ΕΛΓΑ στα Γιάννενα 28 Ιουλίου 2016 ώρα 11.00'.



Δεν υπάρχουν σχόλια: