Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ξεκινά και πάλι η λειτουργία του Τελωνείου Αμπελώνα Ηγουμενίτσας

Έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα όπου το τελωνείο παρέμενε κλειστό, θα επαναλειτουργήσει κλιμάκιο του Τελωνείου Ηγουμενίτσας στον Αμπελώνα για το χρονικό διάστημα από 10 Αυγούστου έως και 30 Αυγούστου.
Το παραπάνω αίτημα, κατατέθηκε με την μορφή υπομνήματος, υπογεγραμμένο από είκοσι προέδρους χωριών της γειτονικής χώρας, που βρίσκονται πολύ κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Το υπόμνημα προωθήθηκε στον Βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριο Κάτση, ο οποίος με τη σειρά του έθεσε το ζήτημα στο αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο και ανταποκρίθηκε άμεσα.
Έτσι θα εξυπηρετηθεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο μεγάλος όγκος ταξιδιωτών που μετακινείται από και προς τα χωριά της ευρύτερης περιοχής που συνορεύει με τον Αμπελώνα, το μήνα Αύγουστο.
Το παραπάνω ζήτημα, αποτελεί πάγιο αίτημα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, της Αλβανίας. Η διευκόλυνση για τους κατοίκους των χωριών αυτών είναι μεγάλη, καθώς γλιτώνουν πολύ χρόνο για την μετάβασή τους στη δύσβατη περιοχή (έως και 2 ώρες).
Επίσης αποσυμφορίζεται η κίνηση στο τελωνείο του Μαυροματίου που κατά την περίοδο των γιορτών δέχεται τεράστιο φόρτο, με αποτέλεσμα την επιπλέον ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες και τους εργαζομένους.
Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις, είναι σημαντικό η Πολιτεία να αποδεικνύει ότι έχει το βλέμμα της στραμμένο στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, της μεγαλύτερης αριθμητικά και σημαντικότερης μειονότητας της Αλβανίας, που αποτελεί αναπόσπαστο και ενεργό κομμάτι του Ελληνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: