Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Παλιά τους τέχνη κόσκινο... H Aστυνομία έκλεισε τρεις παράνομα καταληφθείσες από αντιξουσιαστές ''στέγες πρόσφυγων'', στη Θεσσαλονίκη και ο ΣΥΡΙΖΑ την καταγγέλει

Άλλο ένα πράγμα που θα αλλάξει τη μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση

Ασταμάτητος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στο σπορ που ο ίδιος επινόησε, δηλαδή να καταγγέλει καταστάσεις και ενέργειες για τις οποίες ο ίδιος έχει την ευθύνη, όπως την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά αλλά και το νέο ασφαλιστικό. Αυτή τη φορά πρόκειται για την εκκένωση και σύλληψη όλων όσων βρέθηκαν μέσα σε τρεις καταλήψεις για στέγαση προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, η οποία αστυνομική επιχείρηση έγινε στις 5 το πρωί.

Οι καταλήψεις ήταν η κατάληψη του πρώην Ορφανοτροφείου  στην οδό Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα, η Hurriya στην οδό Καρόλου Ντηλ 34 δίπλα στην πλατεία Άθωνος και το  Μανδαλίδειο κτίριο στην λεωφόρο Νίκης. Οι περίπου 85 πρόσφυγες και αλληλέγγυοι που βρίσκονταν μέσα όταν έγιναν τα γεγονότα έχουν προσαχθεί και μεταφερθεί στην ασφάλεια, όπου αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες. Αυτές σύμφωνα με πληροφορίες θα περιοριστούν στους αλληλέγγυους και θα είναι δίωξη για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

11469594563-805x450

Οι εκκενώσεις προήλθαν μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, μετά από μηνύσεις των ιδιοκτητών των κτηρίων, δηλαδή του ΑΠΘ για την κατάληψη στο Μανδαλίδειο κτίριο, της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης (o αγαπημένος μας Άνθιμος) για την κατάληψη στο πρώην Ορφανοτροφείο και του ιδιώτη για την Hurriya. Προφανώς όλα αυτά γίνονται εν λευκώ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία φυσικά προΐσταται όλων αυτών.
Σε κάθε περίπτωση, δεν έχασε την ευκαιρία να καταγγείλει και αυτό το γεγονός για το οποίο ευθύνεται άμεσα, με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους.
Η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς.
Πρέπει να γίνει ένας κατάλογος με όλα αυτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: