Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Μοναδική Συναυλία με την Πρεβεζάνα πολυβραβευμένη πιανίστρια Αγάπη Τριανταφυλλίδη, την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, ώρα 21.00', στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Αρχαίας Νικόπολης Πρέβεζας


DUO AURA


DUO AURA

Αγάπη Τριανταφυλλίδη – Nil Kocamangil

«Classic without frontiers...»

Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης
Πρέβεζα

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016
ώρα έναρξης: 21.00



Δύο διεθνείς και καταξιωμένες σολίστ, η ελληνίδα Αγάπη Τριανταφυλλίδη στο πιάνο και η τουρκάλα Nil Kocamangil στο τσέλο, δημιουργούν μια μοναδική συναυλία στον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου της Νικόπολης, την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Μια συναυλία στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Νεολαίας, με δυο performers, που φημίζονται για την καλλιτεχνική τους συνεργασία ως duo «Aura», με το οποίο έχουν κατακτήσει το ευρωπαϊκό κοινό και έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Μια συνεργασία που τονίζει ότι η Μουσική δεν έχει σύνορα και μπορεί να ενώσει τους λαούς σε ένα κοινό ταξίδι.
Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα των J.Brahms, R.Strauss, S. Rachmaninoff & Ν. Σκαλκώτα.
Οι συνδιοργανωτές, Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και Ωδείο Πρωτοπορία υπόσχονται μοναδικές στιγμές με κορυφαίες καλλιτεχνικές ερμηνείες σε έργα μεγάλων συνθετών, δείγμα γραφής διαπρεπών νέων της εποχής μας, σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.
Λίγα λόγια για το DUO AURA
Ένας πρότυπος δεσμός αμοιβαίας καλλιτεχνικής εκτίμησης ενώνει άρρηκτα δύο διαπρεπείς νεαρές καλλιτέχνιδες στην κατεύθυνση εμβάθυνσης και ερμηνείας έργων μεγάλων συνθετών.
Οι εμφανίσεις τους κατακτούν αξιοθαύμαστα επίπεδα, ενώ αποκαλυπτικά αισθητικά στοιχεία και δεξιοτεχνικές αρετές των ερμηνειών τους επαινούνται με έμφαση από τους ειδικούς της λόγιας μουσικής.
Ο σεβασμός και η ανάδειξη των έργων που προσεγγίζουν εγείρει τον ενθουσιασμό των ακροατών και το ενδιαφέρον πολλών εν ζωή συνθετών.
Το DUO AURA αποπνέει το άρωμα μιας ανεκτίμητης συνεργασίας η οποία συνθέτει και καταθέτει το ταλέντο, τη γνώση, την αγωνιστική διάθεση και την πηγαία ευγένεια των μελών του στο βωμό της ειρήνης μεταξύ των λαών, της ανάδειξης και προβολής του πολιτισμού τους.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016
Ώρα έναρξης: 21.00
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
8 ευρώ προπώληση και 10 ευρώ στο ταμείο.
Φοιτητικό και κάρτα ανεργίας 6 ευρώ.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΚΑΡΤΑ
Τηλεφωνικά: 2107234567
Online: www.ticketservices.gr
Προπώληση και στην Πρέβεζα σε επιλεγμένα σημεία. 
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και Ωδείο Πρωτοπορία 
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Τεχνότροπον – Artway | www.artway.gr



Βιογραφικό της Αγάπης Τριανταφυλλίδη.
 Γεννήθηκε το 1988 στην Πρέβεζα. Κόρη του αγιογράφου Γιώργου Τριανταφυλλίδη και της επιχειρηματίας Ευγενίας Βασιλάκου
Γαλουχήθηκε στους κόλπους ενός αμιγώς μουσικού και εικαστικού οικογενειακού περιβάλλοντος και έλαβε τα πρώτα μαθήματα πιάνου στην ηλικία των τεσσάρων ετών.
Η πρώτη επίσημη εμφάνισή της στο κοινό της Αθήνας, σε Πανελλήνιο διαγωνισμό, της χάρισε την κατάκτηση του πρώτου εκτός συναγωνισμού βραβείου μαζί με αναφορές εντυπωσιακών δημοσιευμάτων με την χαρακτηριστική έκφραση "τα μαγικά δάχτυλα μιας εννιάχρονης" τις οποίες στη συνέχεια δικαιώνει μια δυναμική και σταθερά ανοδική  πορεία.
Οι σπουδές της στο Ωδείο Πρωτοπορία της Αθήνας με καθηγήτρια την πιανίστα Άλλα Χαλάψη την οδήγησαν στις κατακτήσεις των υποτροφιών Vladimir Krainev και Vladimir Spivakov, αφετηρίες μιας έντονης καλλιτεχνικής περιόδου. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις της στο Κρεμλίνο ως σολίστ, στην Εθνική Λυρική σκηνή Αθήνας σε σύμπραξη με τη συμφωνική μπάντα του κολεγίου πνευστών της Μόσχας υπό τον Rem Gekht και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ υπό τον μαέστρο Ανδρέα Πυλαρινό, στην ηλικία των δεκατεσσάρων ετών, καθιέρωσαν το όνομά της στους επίσημους μουσικούς κύκλους Αθηνών – Μόσχας και το ταλέντο της επαινείται από τον μεγάλο πιανίστα Vladimir Krainev με γραπτή αναφορά στις σπάνιες ερμηνευτικές της ικανότητες  και το στέρεο εκπαιδευτικό της υπόβαθρο.
Έλαβε το ελληνικό δίπλωμα πιάνου με την υψηλότερη διάκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και την κρατική υποτροφία του Ι.Κ.Υ. εισιτήριο για τη συνέχιση των σπουδών Diplom – Piano Performance στην Hochschule für Musik und Tanz της Κολωνίας με τον Prof. Pavel Gililov .
Στο πλευρό του καταξιωμένου πιανίστα σμιλεύτηκαν στην ψυχοσύνθεσή της τα χαρακτηριστικά μιας υψηλής αισθητικής ερμηνειών που αποπνέει το άρωμα της πνευματικής σχέσης ερμηνευτή - δημιουργού. Στο παίξιμό της αναδεικνύεται η ποιότητα μεγάλων πιανιστικών σχολών που καθιστά τις απανταχού εμφανίσεις της κυριολεκτικά κοσμήματα.
Διακρίθηκε με 2ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου J.N.Hummel της Σλοβακίας, 3ο Βραβείο στον Διαγωνισμού Πιάνου Karlrobert-Kreiten της Κολωνίας, 3ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό "Chopin" του Ανόβερου, 1ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό του Φεστιβάλ κλασσικής μουσικής Ρόδου, Grand Prix στο Διεθνή Διαγωνισμό του Φεστιβάλ κλασσικής μουσικής Μυτιλήνης, 3ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Άνδρου και 3ο Βραβείο/Laureate στον Διεθνή Διαγωνισμό «Chopin» της Μόσχας.
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι συμπράξεις της με τις ορχήστρες: Φιλαρμονική της Σλοβακίας, Orchester´91 του Αμβούργου, Δήμου San Martin και Πανεπιστημίου San Juan Αργεντινής, Südwestfalen Γερμανίας και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τους: Mariano Chiacchiarini, Rastislav Stur, Daniel Kirchmann, Χάρη Ηλιάδη και Νίκου Χριστοδούλου, οι εμφανίσεις της στην Kölner Philharmonie, στο Konzerthaus Detmold, στο Beethovenhalle Bonn, στο Bundesverwaltungsgericht Leipzig, Κρεμλίνο, στο Auditorio Victoria του San Juan, στο Teatro Poliziano Montepulciano, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, οι συμμετοχές της στα φεστιβάλ Λουκέρνης, Άμστερνταμ, Beethovenfest, στο International Mendelssohn Academy, στο Eppan Piano Academy και στο Montepulciano Academy.
Ανταποκρινόμενη σε προτάσεις ειδικού ενδιαφέροντος έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με τους καλλιτέχνες Renato Ripo, τσέλο, Koryun Asatryan, σαξόφωνο, Nil Kocamangil, τσέλο, Βασίλειο Μάνη, βαρύτονο, Fedor Rοudin, βιολί και Timothy Braun, βιολί.
Η Αγάπη Τριανταφυλλίδη είναι μέλος της οργάνωσης Yehudi Menuhin - Live Music Now μέσω της οποίας πραγματοποιεί συναυλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα ενώ ανάλογες υπηρεσίες έχει προσφέρει στο κέντρο στήριξης  οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Κατά την καλλιτεχνική της διαδρομή έχει δεχθεί τα φώτα μεγάλων προσωπικοτήτων της πιανιστικής τέχνης όπως Dmitri Bashkirov, Daejin Kim, Igor Lazko, Vassily Lobanov, Ivo Pogorelich, Vladimir Ovchinnikov, Alexander Lonquich και Alan Weiss. 
Έχει ηχογραφήσει για το WDR και την ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση. 
Είναι ιδρύτρια του EROS Ensemble και του Duo AURA ενώ παράλληλα συνεχίζει σπουδές Master of Music στην τάξη του Prof. Jacob Leuschner με την υποτροφία του κοινωφελούς ιδρύματος Ωνάση.




Δείτε το video






Δεν υπάρχουν σχόλια: