Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

7ο Συμπόσιο Γλυπτικής 2016 και παράλληλες εκδηλώσεις του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης ''Θεόδωρος Παπαγιάννης'', και της Αδελφότητας Αποδήμων Ελληνικού, στο Χωριό "Ελληνικόν Κατσανοχωρίων Ιωαννίνων, από 19 Αυγούστου ώς τις 10 Σεπτεμβρίου 2016.


7ο Συμπόσιο  Γλυπτικής και Παράλληλες ΕκδηλώσειςΟ Όμιλος Φίλων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης "Θεόδωρος Παπαγιάννης" και η Αδελφότητα Αποδήμων Ελληνικού "Η Τσούκα" στο πλαίσιο του 7ου Συμποσίου Γλυπτικής ανακοίνωσαν  τις παρακάτω παράλληλες εκδηλώσεις.

Συνεχίζουμε και φέτος τις δραστηριότητες στο χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης "Θεόδωρος Παπαγιάννης" στο Ελληνικό Ιωαννίνων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
Πραγματοποιούμε το 7ο Συμπόσιο Γλυπτικής και θα δημιουργήσουμε γλυπτά στη διαδρομή από την είσοδο του χωριού έως το Μοναστήρι σε μάρμαρο, μέταλλο και τοπικές πέτρες.
Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στις ίδιες όπως κάθε χρόνο ημερομηνίες από 19 Αυγούστου ώς τις 10 Σεπτεμβρίου.Στα πλαίσια του συμποσίου θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις:

 • Με την έναρξη στις 19 Αυγούστου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Θοδωρή Δεύτου "Ηπειρωτικός  Γάμος".
 • Στις 21 Αυγούστου  ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Παπακώστας θα παρουσιάσει την "Αποκάλυψη του Ιωάννη", ένα πολυθέαμα με λόγο, εικόνα και ήχο.
 • Στις 24 Αυγούστου ο Αρχιτέκτων-Ιστορικός της Τέχνης Κώστας Καζαμιάκης θα μιλήσει με θέμα: Οι θησαυροί του νέου Μουσείου της Ακρόπολης των Αθηνών.
Διαβάστε ακόμη

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης "Θεόδωρος Παπαγιάννης".

Λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Γιάννενα, ανηφορίζοντας προς τα Τζουμέρκα, στο χωριό Ελληνικό, υπάρχει κάτι το μοναδικό αξιοθέατο. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης "Θεόδωρος Παπαγιάννης". Τα μοντέρνα έργα τέχνης θα σε οδηγήσουν  στο Μουσείο, όταν φτάσεις στη διασταύρωση προς το μοναστήρι Τσούκας. Σε κάθε στροφή  προς το χωριό, σε γοητεύουν τα καταπληκτικά έργα τέχνης, δημιουργήματα του ίδιου του καλλιτέχνη.

Προσωπικά είχα την τύχη και την ευκαιρία να με ξεναγήσει  στους εξωτερικούς κι εσωτερικούς χώρους του Μουσείου ο ίδιος, ο πάντα ακούραστος κι ευγενικός καλλιτέχνης καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Θόδωρος Παπαγιάννης.  Μεγάλη τιμή για μένα και την παρέα μου, η ξενάγηση "από πρώτο χέρι" και πολύ χρήσιμη για όλους μας οι διαπροσωπικές σχέσεις που δημιουργήθηκαν  κατά την εκεί παραμονή μας.

Θα  είναι σίγουρα μεγάλη παράλειψη, για κάθε επισκέπτη της Ηπείρου, αν δεν προγραμματίσει και δεν πραγματοποιήσει τελικά μια επίσκεψη στο συγκεκριμένο Μουσείο "Θεόδωρος Παπαγιάννης" . Αξίζει τον κόπο και θα αποκομίσει μοναδικές εντυπώσεις κι εμπειρίες. 

Είναι πολύ εύκολο να το βρει κανείς ακολουθώντας τη σηματοδότηση στην πορεία προς τα Τζουμέρκα. Αν δε, βρεθεί κατά την περίοδο 19 Αυγούστου μέχρι 10 Σεπτέμβρη  2016 στην Ήπειρο, θα έχει έναν λόγο παραπάνω να επισκεφτεί το Ελληνικό Ιωαννίνων, γιατί εκεί γίνεται το 7ο Συνέδριο Γλυπτικής. Αν δεν είστε τυχαία στην Ήπειρο, τότε προγραμματίστε μια εκδρομή. Θα ζήσετε μοναδικές ευκαιρίες.
Θα συμμετάσχουν οι καλλιτέχνες: 
 • Θεόδωρος Παπαγιάννης
 • Σπύρος Λυζγάρας
 • Λεωνίδας Χαλεπάς
 • Francesco Moretti
 • Λουκάς Λουκίδης
 • Ευφροσύνη Παπαγιάννη
 • Ασπασία Γιαννέτα
 • Θανάσης Μπουκουβάλας
 • Βαγγέλης Κωστούλας  
 • Ιορδάνης Ποιμενίδης
Θα υπάρξουν και βοηθοί που ο αριθμός δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.
Φωτογραφίες από το Μουσείο "Θεόδωρος Παπαγιάννης"

 Μπροστά στο Μουσείο (παλιό Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού),
Στο εσωτερικό του Μουσείου
Δείτε, κάνοντας κλικ στους παρακάτω σύνδεσμους, video, από το 4ο Συμπόσιο Γλυπτικής, στο χωριό Ελληνικό του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.Δεν υπάρχουν σχόλια: