Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης "Θεόδωρος Παπαγιάννης". 5ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Χωριό Ελληνικόν Κατσανοχωρίων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, από 18 Αυγούστου ως τις 10 Σεπτεμβρίου 2014 στο χώρο του Μουσείου.

Λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Γιάννενα, ανηφορίζοντας προς τα Τζουμέρκα, στο χωριό Ελληνικό, υπάρχει κάτι το μοναδικό αξιοθέατο. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης "Θεόδωρος Παπαγιάννης". Τα μοντέρνα έργα τέχνης θα σε οδηγήσουν  στο Μουσείο, όταν φτάσεις στη διασταύρωση προς το μοναστήρι Τσούκας. Σε κάθε στροφή  προς το χωριό, σε γοητεύουν τα καταπληκτικά έργα τέχνης, δημιουργήματα του ίδιου του καλλιτέχνη.

Προσωπικά είχα την τύχη και την ευκαιρία να με ξεναγήσει  στους εξωτερικούς κι εσωτερικούς χώρους του Μουσείου ο ίδιος, ο πάντα ακούραστος κι ευγενικός καλλιτέχνης καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Θόδωρος Παπαγιάννης.  Μεγάλη τιμή για μένα και την παρέα μου, η ξενάγηση "από πρώτο χέρι" και πολύ χρήσιμη για όλους μας οι διαπροσωπικές σχέσεις που δημιουργήθηκαν  κατά την εκεί παραμονή μας.

Θα  είναι σίγουρα μεγάλη παράλειψη, για κάθε επισκέπτη της Ηπείρου, αν δεν προγραμματίσει και δεν πραγματοποιήσει τελικά μια επίσκεψη στο συγκεκριμένο Μουσείο "Θεόδωρος Παπαγιάννης" . Αξίζει τον κόπο και θα αποκομίσει μοναδικές εντυπώσεις κι εμπειρίες. 

Είναι πολύ εύκολο να το βρει κανείς ακολουθώντας τη σηματοδότηση στην πορεία προς τα Τζουμέρκα. Αν δε, βρεθεί κατά την περίοδο 18 Αυγούστου μέχρι 10 Σεπτέμβρη στην Ήπειρο, θα έχει έναν λόγο παραπάνω να επισκεφτεί το Ελληνικό Ιωαννίνων, γιατί εκεί γίνεται το 5ο Συνέδριο Γλυπτικής. Αν δεν είστε τυχαία στην Ήπειρο, τότε προγραμματίστε μια εκδρομή. Θα ζήσετε μοναδικές ευκαιρίες.

5ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Χωριό Ελληνικόν Κατσανοχωρίων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων                               
     


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος για 5η χρονιά συνεχίζουμε τα συμπόσια γλυπτικής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης "Θεόδωρος Παπαγιάννης" στο Ελληνικό Κατσανοχωρίων. Από 18 Αυγούστου ως τις 10 Σεπτεμβρίου 2014 στο χώρο του Μουσείου.



Θα συμμετάσχουν οι καλλιτέχνες: 
  • Θεόδωρος Παπαγιάννης
  • Σπύρος Λυζγάρας
  • Λεωνίδας Χαλεπάς
  • Francesco Moretti
  • Λουκάς Λουκίδης
  • Ευφροσύνη Παπαγιάννη
  • Ασπασία Γιαννέτα
  • Θανάσης Μπουκουβάλας
  • Βαγγέλης Κωστούλας  
  • Ιορδάνης Ποιμενίδης
Θα υπάρξουν και βοηθοί που ο αριθμός δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.

Στα πλαίσια του συμποσίου θα προβληθεί η ταινία του Παναγιώτη Γκράβαρη που προβλήθηκε στο φεστιβάλ Θεσ/νίκης "Επιστροφή στο Ελληνικό"

Ομιλία για τον Θεοτοκόπουλο μια που γιορτάζουμε φέτος τα 450 χρόνια από το θάνατό του, από τον Κωστή Καζαμιάκη 


Φωτογραφίες από το Μουσείο "Θεόδωρος Παπαγιάννης"

 Μπροστά στο Μουσείο (παλιό Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού),






Στο εσωτερικό του Μουσείου







Δείτε, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο, 11 video, από το περισυνό 4ο Συμπόσιο Γλυπτικής, στο χωριό Ελληνικό του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.





Δεν υπάρχουν σχόλια: