Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

"Καραϊσκάκεια 2016". Σκουληκαριά Άρτας. Αγώνας δρόμου μιάς ανάσας (5 km), ''στα χνάρια του γιού της καλόγριας'', Σάββατο 23 Ιουλίου 2016. Ανακοίνωση του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη ΆρταςΑνακοίνωση για  τον  Αγώνα δρόμου μιάς ανάσας (5 km), ''στα χνάρια του γιού της καλόγριας'' 


Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων προς τιμήν του αρχιστράτηγου της Ελληνικής Επανάστασης, Γεώργιο Καραϊσκάκη, διοργανώνει τον 1ο αγώνα δρόμου μιας ανάσας (5km), "Στα χνάρια του γιου της Καλογριάς", στις 23-07-2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00. 

Αφετηρία: Πλατεία Γιαννιώτι - Τερματισμός: Πλατεία Σκουληκαριάς
Αναλυτικότερα, ο αγώνας δρόμου διεξάγεται σε ασφαλτοστρωμένη διαδρομή, σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, στους πρόποδες του όρους Γάβρογου και πραγματοποιείται υπό άριστες κλιματικές συνθήκες για την εποχή, διευκολύνοντας την προσπάθεια των αθλητών. 
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 18:00, στην πλατεία του Γιαννιώτι (υψόμετρο 968 μ.). Οι δρομείς αφού καλύψουν τη διαδρομή των 5,00χλμ. θα τερματίσουν στην πλατεία της Σκουληκαριάς (υψόμετρο 872 μ.). 
Για την ενίσχυση του αγώνα των αθλητών θα υπάρχει ένας σταθμός ανεφοδιασμού στα 2,5 χλμ. και στο τέλος της διαδρομής. 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη.
Θα υπάρξουν δύο κατηγορίες: Μία γενική κατηγορία ανδρών και μία γενική κατηγορία γυναικών. 
Όσον, αφορά την απονομή επάθλων και αναμνηστικών: 

Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους - ες της γενικής κατηγορίας
Μετάλλια θα δοθούν χρυσό-αργυρό- χάλκινο στους 3 πρώτους-πρώτες κάθε κατηγορίας. 
Για όλους όσους τερματίσουν προβλέπονται αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα.
Η μετακίνηση των αθλητών, από το Γιαννιώτι προς τη Σκουληκαριά, πριν την έναρξη του αγώνα, και από τη Σκουληκαριά προς το Γιαννιώτι, μετά τη λήξη του αγώνα, θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο, που προσφέρεται από τη διοργάνωση. 

Τη διαδρομή ή μέρος της διαδρομής μπορούν όσοι θέλουν να την καλύψουν περπατώντας ξεκινώντας 30 λεπτά νωρίτερα από την κανονική εκκίνηση του αγώνα. Όλοι οι περιπατητές θα δηλωθούν ξεχωριστά πριν την εκκίνηση, δεν θα έχουν νούμερο συμμετοχής, δεν θα συμπεριληφθούν στην κατάταξη, ωστόσο θα πάρουν μετά τον τερματισμό τους μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.Η διαδρομή είναι δυνατό να διανυθεί και από ΑμεΑ. 

Σημειώνεται ότι: 
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους και η εγγραφή δωρεάν. 
Δηλώσεις θα γίνονται την ημέρα του αγώνα στην πλατεία Γιαννιώτη 2 ώρες πριν την έναρξή του.
Δεν θα καλυφθούν έξοδα μετακίνησης ή διαμονής.
Για περισσότερες πληροφορίες: 
Κιν: 6972260997, κος Κώστας Κοτσιάνης (Γυμναστής)
Κιν: 6972507535, κος Ηλίας Γεωργιάδης (Γυμναστής) 
Σταθ.2681068268-Γραμματεια Δημάρχου
Δείτε το video


Δεν υπάρχουν σχόλια: