Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Δελτίο Τύπου της ΠΣΕ - Η συμβολή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) στην αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας - ένας χρόνος μετά» . Εκδήλωση της ΠΣΕ και του ΕΜΠ στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ευγνωμοσύνη των Ηπειρωτών στο Ε.Μ.Π. για τη συμβολή του στην αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της  Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Δόσης,  στη  εκδήλωση της Πέμπτης 14 Ιουλίου 2016,  που συνδιοργάνωσε το ΕΜΠ με την ΠΣΕ, στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15,  στο κέντρο της Αθήνας.

Στην ίδια αίθουσα που,  πριν ακριβώς ένα χρόνο πριν στις 23-7-2015, σε μια παρόμοια εκδήλωση, είχαν παρουσιαστεί τα πρώτα συμπεράσματα από την τεράστια εργασία δεκάδων καθηγητών και ερευνητών του ΕΜΠ.

Η αναγκαία, όσο ποτέ προσφορά του ΕΜΠ στη γενέθλια γη των ιδρυτών του, αποτυπώθηκε στην παρουσίαση από τον πρύτανη  Γιάννη Γκόλια  και τους καθηγητές του Ιδρύματος Δ.Καλιαμπάκο, Ε.Μαίστρου, Ε.Εφεσίου, Ε.Τσακανίκα, Μ.Αλεξίου, Τ.Κουμτζόγλου, Ε.Βιντζηλαίου,  Χ.Γιαννέλο,  Α.Γεωργακόπουλο,  Ε.Σταθοπούλου, Π.Αγραφιώτη, της πρότασης που εγκρίθηκε πριν λίγες ημέρες από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ και πλέον διευκολύνονται οι ενέργειες υλοποίησης του έργου. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΣΕ Γιώργος Δόσης,  είναι ευθύνη του ΥΠΠΟΑ η οικονομική, τεχνική και επιστημονική στήριξη του έργου, αξιοποιώντας κάθε προσφορά.










Στην εκδήλωση, που προλόγισε ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ  Κώστας Κωνής και συντόνισε ο συντονιστής της ομάδας του ΕΜΠ καθηγητής του ιδρύματος, ο Ηπειρώτης  Δημήτρης Καλιαμπάκος, απηύθυναν χαιρετισμό ο  Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ηπείρου Κώστας Σιράβας  και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Δημήτρης Τσιλιγιάννης.

Ο   Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης,  εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ,μέχρι τέλος του τρέχοντος μηνός Ιουλίου 2016,  θα έχουν εξευρεθεί οι αναγκαίοι πόροι,  είτε από Δημόσιο, είτε από ιδιωτικό φορέα.

Γεγονός  όμως  παραμένει ότι,  530 ημέρες μετά την καταστροφή, παρά τις κατά καιρούς εκφράσεις παρόμοιων βεβαιοτήτων από εκπροσώπους της Κυβέρνησης και της Πολιτείας, η οργανωμένη Πολιτεία ουδέν έπραξε ουσιαστικά και οι μόνες κινήσεις οφείλονται στο ΕΜΠ. Τώρα οι δικαιολογίες  και ο χρόνος τελείωσε. Αναμένουμε πράξεις: Χρονοδιάγραμμα ενεργειών, χρηματοδότηση, κατανομή υπευθύνων και δηλώνουμε ότι Θα επαγρυπνούμε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός από τους προαναφερόμενους υπουργούς, Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπρίτζη. η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, οι  βουλευτές,  Χρήστος Μαντάς και Μερόπη Τζούφη από την περιφέρεια Ιωαννίνων και Γιώργος Στύλιος από την  Άρτα, ο πρώην υπουργός και εκπρόσωπος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Ηπειρώτης Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Στασινός, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης, ο θεματικός  για τον Πολιτισμό Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Κώστας Σιαράβας, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Δημήτρης Τσιλογιάννης, ο πρώην Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος, ο πρώην Πρόεδρος της ΠΣΕ Παύλος Κοσοβίτσας, πολλοί εκπρόσωποι του οργανωμένου ηπειρώτικου αποδημικού κινήματος, μεγάλος αριθμός καθηγητών του ΕΜΠ, καθώς και πολλοί άνθρωποι της  επιστημονικής κοινότητας των Αθηνών, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αναστήλωση του γεφυριού

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: