Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Σπαγγετίνι με γαρίδες Αμβρακικού : Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη


Υλικά Για 4 άτομα

450 γραμμάρια ζυμαρικά λιγκουίνι
350 γραμμάρια γαρίδες κατεψυγμένες - καθαρισμένες
350 γραμμάρια τομάτες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4 κυταλιές σούπας ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
πιπέρι
Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα


Εκτέλεση συνταγης

Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το σκόρδο, τις γαρίδες , λάδι και ρίγανη και τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά. Στην συνεχεια προσθέστε τις τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Σκεπάζετε και αφήστε να δέσει η σάλτσα για περίπου 10 λεπτά, στη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 10 λεπτά, έπειτα προσθέστε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και , και στη συνέχεια προσθέστε τα μακαρόνια αφού τα σουρώσετε, σερβίρετε με τυρί τριμμένο









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: