Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Το φιλοσαμαρικό www.antinews.gr γράφει για την διαδοχή στη ΝΔ. ''Εσωκομματικό σκάκι. Μερικοί στη ΝΔ δεν έχουν το...θεό τους!''


Η χώρα κινείται πάλι σε μια κλωστή και οι επόμενες 50 μέρες είναι κυριολεκτικά κρίσιμες για το μέλλον της, αλλά μερικοί στη ΝΔ χάνονται στις μικροφιλοδοξίες τους. Εν μέσω της διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη για το χρέος και την προληπτική γραμμή στήριξης, έχει ξεκινήσει το γαϊτανάκι για το ποιος φιλόδοξος δελφίνος θα πάρει καλύτερη θέση στον μαραθώνιο που έχει αρχίσει στο εσωτερικό της ΝΔ.

Η κυριαρχία του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος δεν αμφισβητείται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι κομματικοί στρατοί δεν αναδιατάσσονται, ενώ ήδη η στρατηγική διαφόρων, διαλύει παλαιές φιλίες και δημιουργεί νέα ειδύλλια. 
Ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει ισχυρός στο «γαλάζιο» εσωκομματικό πεδίο, παρά τις επί μέρους ενστάσεις για πτυχές της στρατηγικής του. Αν και το πρωθυπουργικό ιμπέριουμ δεν αμφισβητείται εκ των έσω, ορισμένα πρόσωπα αρχίζουν σιγά-σιγά να προθερμαίνονται για μια «κούρσα» η οποία κανείς δεν ξέρει πότε θα αρχίσει και υπό ποιους όρους και σε πιο περιβάλλον. 


Από τη «φιλελεύθερη» ομάδα της ΝΔ, ρόλο την «επόμενη μέρα», όταν αυτή προκύψει, επιδιώκουν να διαδραματίσουν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Μητσοτάκης και από τη σκληρή πτέρυγα ο Μάκης Βορίδης. Επίσης ξεμύτισε από την «καραμανλική» πτέρυγα και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ έφθασε στο σημείο να έχει και αρχηγικές βλέψεις μέχρι και η Όλγα Κεφαλογιάννη. 
Στο παρασκήνιο γίνονται διάφορες ενδιαφέρουσες συνάξεις και τα πρόσωπα που προαναφέρονται στήνουν «γέφυρες» σε κόμμα και ΚΟ στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν συμμάχους και ερείσματα. Βέβαια πρόκειται για σχέδια επί χάρτου που γίνονται σε διάφορα γραφεία, αγνοώντας τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της κοινωνίας. 
Παρά το γεγονός ότι ουδείς μπορεί και είναι σε θέση να αμφισβητήσει τον Αντώνη Σαμαρά, εντούτοις, αντί να ασχοληθούν με τα υπουργεία τους, σχεδιάζουν και προγραμματίζουν για την επόμενη μέρα, η οποία κανείς δεν ξέρει πότε θα έρθει.Σημεία των καιρών, τα οποία τα βλέπουν οι πολίτες και θα πράξουν αναλόγως! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: