Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

179.000 ευρώ τα έσοδα της συναυλίας στην Πάφο που εμπλέκεται ο Σάκης Ρουβάς και κατηγορείται για υπεξαίρεση, μεταξύ των άλλων ποσών, ο Δήμαρχος Σάββας Βέργας.


 Ποσά που φτάνουν τις 179 χιλιάδες ευρώ φαίνεται να εισπράχτηκαν από τη συναυλία του Σάκη Ρουβά στην Πάφο, ενώ τράπεζες άρχισαν να αποστέλλουν στην Αστυνομία στοιχεία για τους λογαριασμούς του δημάρχου Σάββα Βέργα.

Χθες ανακριτές «άνοιξαν» τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της υπαλλήλου του Δήμου Πάφου Μαρίας Σολομωνίδου (στενής συνεργάτιδας του Δημάρχου και σύζυγος του διοργανωτή της εκδήλωσης)  και όπως διαφάνηκε τα ποσά που εισπράχτηκαν συμποσούνται στις 179 χιλιάδες.
Από αυτές, οι 100 χιλιάδες καθαρά πήγαν στην αμοιβή του Σάκη Ρουβά και με τα υπόλοιπα πληρώθηκαν κάποιοι άλλοι για υπηρεσίες που πρόσφεραν. Από τις αφαιρέσεις θα φανεί τι ποσό έμεινε στους διοργανωτές και ποιο ποσό έπρεπε να δοθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης.

Εξάλλου, προχθές η Ελληνική Τράπεζα παρέδωσε στους ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου στοιχεία που αφορούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του δημάρχου Σάββα Βέργα. Στις καταστάσεις φαίνονται κάποια ποσά που χρήζουν περαιτέρω έρευνας, όπως δηλώθηκε στον «Φ» από αρμόδια αστυνομική πηγή. Σήμερα αναμένεται να παραχωρήσουν και οι υπόλοιπες εμπορικές τράπεζες, τραπεζικά δεδομένα του δημάρχου, καθώς και το Κτηματολόγιο, για να διεξαχθεί πλήρως η έρευνα. Οι έρευνες για τη συναυλία συνεχίζονται παρά την αρνητική εξέλιξη που σημειώθηκε προχθές για τις ανακριτικές Αρχές, όπου το δικαστήριο αποφάσισε ν' αφήσει ελεύθερους τόσο τον δήμαρχο, όσο και το ζεύγος Μαρίας Σολωμονίδου και Κωνσταντίνου Σύφαντου, η εταιρεία του οποίου διοργάνωσε τη συναυλία.

 Όπως εξήγησε στον «Φ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Αρχηγείου έχει από χθες ενισχυθεί και ο Αρχηγός Αστυνομίας, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Δικαστηρίου όπου άφησε ελεύθερους τους τρεις υπόπτους, ζήτησε λεπτομερή έκθεση γεγονότων για τον μέχρι τώρα χειρισμό της υπόθεσης.

Στόχος της Αστυνομίας, είπε, είναι η πλήρης διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται εντατικά και μεθοδικά η ανακριτική ομάδα. Ενοχλημένη από την εξέλιξη αυτή είναι και η Νομική Υπηρεσία.

Στον ρυθμό του... Σάκη
 Γύρω από τον... Σάκη Ρουβά εξακολουθεί να περιστρέφεται η επικαιρότητα στην Πάφο το τελευταίο 48ωρο.

Μετά την απόρριψη του αιτήματος της Αστυνομίας για την κράτηση του δημάρχου Πάφου, της υπαλλήλου του δήμου και του συζύγου της, για τα θέματα που σχετίζονται με την οικονομική διαχείριση της επίμαχης συναυλίας, πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι χθες παραλήφθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου το συμφωνητικό που ζητήθηκε από τους εκπροσώπους του Έλληνα τραγουδιστή και το οποίο σύμφωνα με τους ανακριτές της υπόθεσης, στοιχειοθετεί την εμπλοκή του δημάρχου Πάφου στην οργάνωση της συναυλίας, ενώ η δημοτική Αρχή δεν είχε αποφασίσει κάτι τέτοιο.

 Αρμόδια πηγή επεσήμανε ότι το ιδιωτικό έγγραφο είναι τριμερές και σε αυτό φαίνονται οι υπογραφές των εκπροσώπων του καλλιτέχνη, της ιδιωτικής εταιρείας που δρούσε ως οργανωτής της συναυλίας της 8ης Αυγούστου στο «Παφιακό» Στάδιο και του δημάρχου Πάφου. Το εν λόγω έγγραφο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχει περιέλθει πλέον και στα χέρια των εξεταστών της υπόθεσης, οπότε και αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα κύρια αντικείμενα επαναφοράς του φακέλου στο προσκήνιο.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του Σάκη Ρουβά

"Κυρίες, Κύριοι,
Η εταιρεία μας, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Πάφου κ. Σάββα Βέργα, παρουσίασε, με ιδιαίτερη μάλιστα επιτυχία, στις 8.8.2014, στο Παφιακό Στάδιο, το μουσικό πρόγραμμα του καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά, υπό τον τίτλο ''THE ACE OF HEARTS TOUR'', σε μία (1) συναυλία τη διοργάνωση της οποίας είχε αναλάβει η εταιρεία ''K.S.V. PR MOTION LTD''.

Για την πραγματοποίηση της συναυλίας αυτής ακολουθήθηκαν από πλευράς της εταιρείας μας όλες οι νόμιμες διαδικασίες, καταρτίστηκε δε μεταξύ της εταιρείας μας ως παραγωγού της μουσικής περιοδείας και ως εκπροσώπου του καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά, της εταιρείας ''K.S.V. PR MOTION LTD'', ως διοργανώτριας της συναυλίας, και ως εκ τρίτου συμβαλλόμενου του Δήμου Πάφου, το από 27.6.2014 ιδιωτικό συμφωνητικό, σύμφωνα με το οποίο μοναδική υποχρέωση της εταιρείας μας ήταν να παρουσιάσει το ως άνω αναφερόμενο μουσικό πρόγραμμα του καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά στην εν λόγω συναυλία.

Ουδεμία σχέση ή ανάμιξη είχε η εταιρεία μας και ο εκπροσωπούμενος από εμάς καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς στη διοργάνωση και στη διαχείριση των εσόδων της εν λόγω συναυλίας από τη διοργανώτρια εταιρεία ''K.S.V. PR MOTION LTD'', ούτε βέβαια η εταιρεία μας και ο εκπροσωπούμενος από εμάς καλλιτέχνης είχαμε οποιαδήποτε σχέση, ανάμιξη ή εμπλοκή στις σχέσεις της διοργανώτριας εταιρείας με το Δήμο Πάφου και με τους χορηγούς της για την πραγματοποίηση της συναυλίας.

Με βάση τα ανωτέρω και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος τόσο της εταιρείας μας, όσο και του εκπροσωπούμενου από εμάς καλλιτέχνη, σας παρακαλούμε να είστε εφεξής ιδιαίτερα προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο αναφέρεστε τόσο στην εταιρεία μας, όσο και στον καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά, προς αποφυγή δε του κινδύνου να δημιουργηθούν στο μέσο αναγνώστη - θεατή παραπλανητικές εντυπώσεις σας παρακαλούμε να αποσαφηνίζετε με κάθε διδόμενη ευκαιρία ότι ουδείς από εμάς είχε την παραμικρή ανάμιξη στη διοργάνωση της συναυλίας και στη διαχείριση των εσόδων αυτής, είτε εκ των εισιτηρίων, είτε εκ των χορηγιών.

Για την Οπτικοακουστικά Συστήματα ΕΠΕ
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
Νικόλαος Α. Ανδρικόπουλος

 Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο 

Δείτε ένα video από την συναυλία


Δεν υπάρχουν σχόλια: