Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Το βιβλίο της Ηπειρώτισσας συγγραφέα Δήμητρας Ιωάννου ''Το τραγούδι της Αννέτας'', πρωτοπαρουσιάζεται την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, ώρα 21.00', στο Public Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1.


 Λίγα λόγiα για το βιβλίο ''Το τραγούδι της Αννέτας''

Αθήνα, σήμερα 
Η Άννα παντρεύεται τον επιχειρηματία Ανάργυρο Σοφιανό, βασικό μέτοχο ενός υπερσύγχρονου ιδιωτικού νοσοκομείου, ενώ παράλληλα αντιστέκεται στην έντονη έλξη που της ασκεί ο γοητευτικός Μενέλαος. Εγκλωβισμένη σε έναν κακό γάμο, ξαφνικά αρρωσταίνει βαριά, πράγμα που προβληματίζει τον περίγυρό της. Η Άννα, ο Μενέλαος κι οι φίλοι τους έρχονται αντιμέτωποι με έναν ιατρικό κολοσσό που περιφρουρεί καλά τα μυστικά του. Κι αν οι υποψίες τους είναι αληθινές, τότε ίσως όλοι κινδυνεύουν άμεσα, μπλεγμένοι σε ένα κύκλωμα που ξεπερνά και την πιο στρεβλή φαντασία. 

Επτάνησα, 17ος αιώνας 
Ο Μέλιος Ρενέσης ερωτεύεται παράφορα την κοντεσίνα Αννέτα Οριφερίνα, όμως ο κόντες Νικηφόρος Τεμπέστας, εκβιάζοντας τον πατέρα της, καταφέρνει να τους χωρίσει. Κι ενώ οι δυο νέοι σχεδιάζουν κρυφά μια νέα ζωή μακριά, το νησί πλήττεται από μια σειρά άγριων δολοφονιών, που σπέρνουν τον τρόμο στους κατοίκους του. Ποιος είναι στ' αλήθεια ο μυστηριώδης φονιάς και τι τον συνδέει μαζί τους; Θα καταφέρουν οι δυο νέοι να τον ξεσκεπάσουν ή θα τους σταματήσει η ζοφερή παρουσία του; 

Ποια είναι αυτά τα πρόσωπα από το παρελθόν που κάνουν επίμονα την εμφάνισή τους στα όνειρα της Άννας; Θα μπορέσουν να τη βοηθήσουν και να της δώσουν τις απαντήσεις που αναζητά; 

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο αγωνία και έρωτα, ζυμωμένο σελίδα σελίδα με τις μαγικές νότες μιας μελωδίας, που τραγουδά γλυκά τον πόνο της αλύτρωτης αγάπης.


Bιογραφικό Σημείωμα
Η Δήμητρα Ιωάννου κατάγεται από την Ήπειρο και πιο συγκεκριμένα από την Πρέβεζα και κατοικεί στην Αθήνα.

Όπως διαβάζουμε και στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Ψυχογιός, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση. 

Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευαν, ενώ το γράψιμο είναι το μεγάλο της πάθος. Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι ριζωμένη βαθιά, για αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της. 


Πρέπει να συμπληρώσουμε πως ως πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας, προκάλεσε έντονη αίσθηση με το πρώτο της μυθιστόρημα ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ - ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Το βιβλίο απασχόλησε ιδιαίτερα τα λογοτεχνικά δρώμενα κι αγαπήθηκε πολύ από τους έλληνες αναγνώστες, μιλώντας στις καρδιές τους και δίνοντας μια μοναδική γεύση του σκηνικού της Ηπείρου της εποχής του Αλή Πασά.

Από τις 12 Νοεμβρίου 2014 επιστρέφει δυναμικά με το νέο της μυθιστόρημα ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΑΝΝΕΤΑΣ, που συνδυάζει τη γρήγορη δράση στο σήμερα με ένα νοσταλγικό ταξίδι στα Επτάνησα της Ενετοκρατίας.

Για την Δήμητρα Ιωάννου και τα βιβλία της διαβάστε στο site των εκδόσεων ''Ψυχογιός''

Δεν υπάρχουν σχόλια: