Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

'Ηπειρος- Mediterranea (Μεσόγειος). Ένα οικολογικό ντοκιμαντέρ για την Ήπειρο, πλημμυρισμένο από ηπειρώτικη μουσική, με τους κορυφαίους Ηπειρώτες του είδους. Αξίζει τον κόπο να απολαύσετε το video.


Απολαύστε το video Το MEDITERRANEΑ είναι μία διεθνής συμπαραγωγή που δημιουργήθηκε πριν από δεκαπέντε περίπου χρόνια με την πρωτοβουλία των δημοσίων τηλεοράσεων της Ιταλίας (RAI) και της Γαλλίας (FRANCE 3) και με συμπαραγωγούς την Ισπανική (TVE) αλλά και την Ελληνική (ΕΡΤ) Τηλεόραση, ενώ συμμετέχουν, σε επίπεδο παραγωγής θεμάτων, η Ελβετική ιταλόφωνη τηλεόραση, όπως και οι δημόσιες τηλεοράσεις της Αλγερίας, του Λιβάνου και της Τυνησίας.
Η εκπομπή MEDITERRANEΑ προβάλλεται στις χώρες της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα 30΄ που αποτελείται από οκτάλεπτα θέματα από τις διαφορετικές χώρες της λεκάνης της Μεσογείου, στα οποία αναδεικνύονται οι διαπολιτισμικές επιδράσεις, ως αποτέλεσμα της ειρηνικής ή μη συνύπαρξης των λαών στη συγκεκριμένη περιοχή του κόσμου μας, οι πολιτισμικές και κοινωνικές προσμίξεις και ο τρόπος ζωής των λαών της περιοχής.
Τα θέματα που απασχολούν το MEDITERRANEΑ σχετίζονται με την την κοινωνική δομή και οργάνωση, τα ζητήματα μετανάστευσης, την επιστήμη, το περιβάλλον, την κουλτούρα και τον πολιτισμό των λαών, τις εμπόλεμες περιοχές κ.α.
Το πρόγραμμα μεταγλωττίζεται στην ιταλική, τη γαλλική, την ισπανική και την αραβική γλώσσα και μεταδίδεται σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου (Νότια Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή), αλλά και μέσω δορυφορικών προγραμμάτων (TV5 Monde, ENTV, RAI International, RAI Med, TVE International) σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: