Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Πρέβεζα: Μια μετάθεση με πολλά ερωτηματικά, αυτή της προϊσταμένης της ΛΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-'Αρτας, Χριστίνας Μερκούρη !!!

Πρέβεζα: Μια μετάθεση με πολλά ερωτηματικά!!!

Μείναμε τουλάχιστον έκπληκτοι όταν μάθαμε την είδηση!

Η προϊσταμένη της ΛΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κα Χριστίνα Μερκούρη μετατίθεται στην άγονη αρχαιολογικά Ζάκυνθο... Στην ουσία δηλαδή μια δυσμενή μετάθεση στην παραμεθόριο!

Όμως η κα Μερκούρη κατά γενική ομολογία ήταν η μόνη που είδε με άλλη ματιά τους αρχαιολογικούς χώρους και τους άνοιξε στο πλατύ κοινό με ευαισθησία και επιτυχία. Ας θυμήσουμε τις προβολές υπό την αιγίδα της Ουνέσκο και της Ακαδημίας Αθηνών, τις ημερίδες, τις εκθέσεις, τις ξεναγήσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις τόσες άλλες δραστηριότητες.

Για να λέμε λοιπόν τα πράγματα με τ' όνομά τους και ενώ λοιπόν υπολείπεται μικρό χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση όλων των έργων του ΕΣΠΑ που εκτελεί η Εφορεία και ενόψει της έναρξης της νέας Προγραμματικής Περιόδου με την ένταξη του έργου της «Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» αναρωτιόμαστε:

liravlos25

. Τι ακριβώς πληρώνει η κα Μερκούρη με τη δυσμενή μετακίνησή της;

. Μήπως η «εξορία» έχει σχέση με τον έλεγχο των κονδυλίων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που διαχειρίσθηκε η Εφορεία στο παρελθόν κι εκείνα που θα κληθεί να διαχειρισθεί κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο;

. Η αντικατάσταση της προϊσταμένης της Εφορείας προσωρινά με αρχαιολόγο της ίδιας Υπηρεσίας μήπως σχετίζεται με την προσπάθεια επανόδου στη θέση «εκλεκτού» της εξουσίας, ο οποίος απ ΄ότι μαθαίνουμε έχει τεθεί πειθαρχικά σε δυνητική αργία και για τον οποίον αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσής του από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού;

. Αναρωτιόμαστε τι θέση παίρνουν η Περιφέρεια, ο Δήμος Πρέβεζας και Άρτας, οι εναλλακτικοί φορείς και σύλλογοι, αλλά και οι πολίτες αυτής της πόλης;

. Αν το θέμα αντιμετωπιστεί με σιωπή τότε το ποίημα του Καρυωτάκη για την Πρέβεζα «Θάνατος είναι οι κάργες που χτυπιούνται στους μαύρους τοίχους και τα κεραμίδια» θα΄ναι για άλλη μια φορά επίκαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: