Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Σε 9χρονο το βραβείο Wildlife Photographer of the Year

Με το σπαθί του κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό που διοργανώνει από το 1964, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στο Λονδίνο, ο 9χρονος Carlos Perez Naval.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής κάθε άλλο παρά του χαρίστηκαν, κι αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει ο καθένας κοιτώντας τις απίθανες εικόνες που απαθανατίζει ο ταλαντούχος μικρός. Ο διαγωνισμός γίνεται για νέα παιδιά μέχρι 17 ετών, αλλά οι φωτογραφίες που διαγωνίζονται δεν υπολείπονται στο ελάχιστο από εκείνες των ενηλίκων συναδέλφων τους.
Οι μικροί καλλιτέχνες αποδεικνύονται "αληθινά μαργαριτάρια" και «συλλαμβάνουν» ιδιαίτερα δύσκολες εικόνες της άγριας ζωής.
Ο Carlos Perez ζει στην Ισπανία και μαζί με τους γονείς του, ως ακούραστοι ταξιδιώτες, γυρίζουν όλο τον κόσμο. Τις πρώτες του φωτογραφίες τις τράβηξε όταν ήταν 4 ετών με μια compact φωτογραφική μηχανή. Τώρα πια διαθέτει έναν πλήρη επαγγελματικό εξοπλισμό.
Όπως λέει ο  ίδιος, για εκείνον έμπνευση είναι τα πάντα γύρω του. Ακόμα και στο δρόμο προς το σχολείο, έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου του.

Δείτε τις  φωτογραφίες του




Δεν υπάρχουν σχόλια: