Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ένα ψεύτικο ΑΦΜ ήταν αρκετό για να βγάλει κάποιος 180 εκατ. ευρώ από τη χώρα μέσω της Εθνικής Τράπεζας!


Μια απίστευτη ιστορία βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας μέσω του ΒΗΜΑτος η οποία κι εκθέτει ανεπανόρθωτα την Εθνική Τράπεζα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι οικονομικοί εισαγγελείς διέταξαν την διενέργεια φορολογικού ελέγχου που αφορούν φυσικά πρόσωπα ή εταιρίες για απολεσθέντα εμβάσματα στο εξωτερικό. Εντοπίσθηκε- ανάμεσα στα άλλα- ένα φυσικό πρόσωπο, ονόματι Μακρής Νικόλαος, ο οποίος εξήγαγε από το 2010 έως το 2013 συνολικά 235.197.067,11 δολάρια Αμερικής και 119.856,17 ευρώ με εμβάσματα μέσω της Εθνικής Τράπεζας.


Σε έγγραφο τους, οι οικονομικοί εισαγγελείς αναφέρουν ότι: «Κατόπιν έρευνας για ανεύρεση του φυσικού προσώπου Μακρής Νικόλας και σχετικής αλληλογραφίας με την Εθνική Τράπεζα προκύπτει ότι: Δεν έχει δηλωθεί πουθενά αναγραφή σε τραπεζικό έγγραφο ο ανωτέρω ΑΦΜ, ούτε το όνομα Μακρής Νικόλας. * Η Εθνική Τράπεζα απάντησε ότι πρόκειται περί "συστημικού προβλήματος" της μηχανογράφησης η αναγραφή ΑΦΜ φυσικού προσώπου»

Για κάποιο λόγο, πιστεύω ότι ακόμα και οι τοκογλύφοι είναι σε θέση να διασταυρώνουν την ύπαρξη ενός ΑΦΜ. Η Εθνική Τράπεζα πάλι όχι, η ανικανότητα της βαφτίζεται «συστημικό πρόβλημα». Δεν έχω λόγια.

Άραγε θα παραιτηθεί κάποιος αρμόδιος από τη διοικητική ιεραρχία της τράπεζας την οποία στήριξαν με τα χρήματα τους οι Έλληνες φορολογούμενοι;

Ο μυστηριώδης κ. Μακρής με τα 180 εκατ. ευρώ. Οι οικονομικοί εισαγγελείς ανακάλυψαν τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει σε ανύπαρκτο πρόσωπο

Λαβράκι εντόπισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς στον έλεγχο που διενεργούν για τα χρήματα που έχουν εξαχθεί σε τράπεζες του εξωτερικού  και που δεν έχουν δηλωθεί στην εφορία, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Ανακάλυψαν, όπως «Το Βήμα»πληροφορείται, έναν λογαριασμό που ανήκει σε ανύπαρκτο πρόσωπο, ο οποίος εξήγαγε από το 2010 έως το 2013 συνολικά 235.197.067,11 δολάρια Αμερικής και 119.856,17 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή εξήγαγε περί τα 180 εκατ. ευρώ.

Όλα άρχισαν όταν οι οικονομικοί εισαγγελείς διέταξαν την διενέργεια φορολογικού ελέγχου που αφορούν φυσικά πρόσωπα ή εταιρίες για απολεσθέντα εμβάσματα στο εξωτερικό. Εντοπίσθηκε- ανάμεσα στα άλλα- ένα φυσικό πρόσωπο, ονόματι Μακρής Νικόλαος, ο οποίος εμφανίζεται να έχει αποστείλει στο εξωτερικό, μέσω της  Εθνικής Τράπεζας τα ανωτέρω εμβάσματα. Και εδώ αρχίζει μία απίστευτη ιστορία.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο οικονομικών εισαγγελέων, ενώ στην αναλυτική κατάσταση των εμβασμάτων εμφανίζεται ως «ΑΦΜ 0333333 του Νικόλαου Μακρή με εντολέα της Moil Coat Trading Co LTD» και αποδέκτης εμβασμάτων την Tosta Total Oil Tradings στο Ηνωμένο Βασίλειο (UK)  αποδείχθηκαν τα παρακάτω:

«Κατόπιν έρευνας για ανεύρεση του φυσικού προσώπου Μακρής Νικόλας και σχετικής αλληλογραφίας με την Εθνική Τράπεζα προκύπτει ότι:

* Δεν έχει δηλωθεί πουθενά αναγραφή σε τραπεζικό έγγραφο ο ανωτέρω ΑΦΜ, ούτε το όνομα Μακρής Νικόλας.

* Η Εθνική Τράπεζα απάντησε ότι πρόκειται περί "συστημικού προβλήματος" της μηχανογράφησης η αναγραφή ΑΦΜ φυσικού προσώπου»

* Εντολέας των εμβασμάτων εμφανίζεται η κεντρική εταιρία Moil Coat Trading Co LTD και ο τραπεζικός λογαριασμός που αναφέρεται στα swifts ανήκει σ΄αυτόν.

* Τον λογαριασμό αυτόν διαχειρίζεται και εκπροσωπεί τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στα έγραφα με υπ΄αριθμόν πρωτ. 19807/ 16- 09- 2014 και ΕΜΟ 663/10-9 14) της υπηρεσίας μας.

* Η ως άνω εταιρία έχει έδρα την Κύπρο και είναι συμφερόντων (σ.σ. αναφέρει μία ελληνική εταιρία, με έδρα σε περιοχή του Κηφισού), όπως αναφέρεται στα έγγραφα της Εθνικής Τράπεζας.»

 Ποίος όμως είναι ο κ. Μακρής, που αναζητείται από τους οικονομικούς εισαγγελείς, εκτός εάν πρόκειται περί ψευδωνύμου ώστε να μην εντοπιστεί ποίος ή ποίοι εξήγαγαν χρήματα στο εξωτερικό κατά την κρίσιμη περίοδο για την χώρα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τόσα γράφω θα βγω αληθινή στο τέλος. Παιδιά, δύο φορές μία σε τράπεζα και μία σε ταχυδρομείο, μπήκαν δύο μπροστά μου και είπαν στον υπάλληλο λογαριασμός ... άκουσα το επώνυμό μου. είμαι θύμα κρατικής εξουσίας. διώκομαι και βασανίζομαι. γι αυτό το θέμα, κόσμος αμοίβεται να κρατηθεί η μυστικότητα. οι τράπεζες είναι στο κόλπο αλλά και κόμματα. πέραν δε και κοινωνικών ομάδων και άλλων περιθωριακών και αλλοδαπών που πλουτίζουν. ακόμα και σήμερα. Οσο για τράπεζες έχουν παραβιάσει λογαριασμό μου σε συνεργασία με υπαλλήλους και μέλη της εκτεταμένης συμμορίας. είναι πολύς κόσμος στο κόλπ. Εάν θέλετε να πιστέψετε ότι δεν έχω σώας τα φρένας δεν έχω πρόβλημα. εγώ σας λέω την αλήθεια, την οποία μπορείτε να εξακριβώσετε εάν κάνετε έρευνα, σε θέμα όχι πόσα έβγαλαν αλλά που τα βρήκαν, από ποιον τα πήραν, ΓΙΑΤΙ τα πήραν. Ολα αυτά λοιπόν θα βρείτε ότι είναι δώρα. Δώρα για εξασφάλιση βρωμερών μυστικών, που δεν θέλουν να βγει στο φως. απλώς βγάζουν κάποια θέματα και στη συνέχεια θα τα παγώσουν όπως με τη λίστα λαγκάρντ. Δεν τους ενδιαφέρει εάν χάσουν εξουσίες στο μέλλον. Στο τώρα τους ενδιαφέρει ώστε να έχουν να ζουν στο μέλλον πλούσια. Η μυστικότητα έχει και άλλες προεκτάσεις, γιατί με συνδέουν και με κόσμο που δεν ανέχεται τη πληρωμή για να μην μιλήσουν. ας σκεφθείτε τι προεκτάσεις είναι αυτές.
Ποιός τους τα έδινε, και με τι τρόπο αλλά κυρίως γιατί τους έδιναν? από που τους έδινα. ΤΟ ΓΙΑΤΙ όμως έχει πολύ ενδιαφέρον. αλλά δεν θα τολμήσει κανένας να το ερευνήσει και ποτέ δεν θα βγεί στο φως. Μπορεί να τα έβγαλαν το 2000 αλλά η συγκέντρωση μήπως άρχισε κυρίως από το 2008? Ποιό γεγονός έγινε το 2008 και γιατί έγινε? ίσως εδώ πάρετε απάντηση. Αλλά και πριν από το 2008. απλώς κορυφώθηκε ο αριθμός των όσων απολάμβαναν τις δωρεές. και συνεχίζουν άλλωστε. και δεν είναι μόνο 5000 άτομα. είναι πολλά άτομα.