Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Όταν ο Σαμαράς χρησιμοποιούσε VIP αεροπλάνο για... κομματικούς σκοπούς


Τις περασμένες ημέρες ο πρωθυπουργός στη θέση του πρωθυπουργού Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχθηκε με περίσσιο θράσος ότι κινητοποίησε τον κρατικό μηχανισμό και χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να πάει στις Βρυξέλλες, υποχρεώνοντάς το να πάει μέχρι τη Σκιάθο όπου βρισκόταν, για να τον παραλάβει, κι αυτό για να μην χάσει τις διακοπές του (δείτε ΕΔΩ).


Αυτό το περιστατικό όμως δεν είναι μοναδικό αφού κάτι ανάλογο είχε πράξει πέρυσι και ο Αντώνης Σαμαράς, όταν χρησιμοποίησε κρατικό αεροσκάφος για κομματικούς σκοπούς και συγκεκριμένα για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για το προσυνέδριο του κόμματός του.

Το θέμα αυτό είχε αναδείξει με ερώτησή της στη Βουλή η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ενώ σε απάντησή του το υπουργείο Άμυνας είχε ισχυριστεί ότι η πτήση του VIP αεροπλάνου Gulfstream θα γινόταν ούτως ή άλλως και αυτό εκμεταλλεύτηκε ο πρωθυπουργός.




«Την 9η Ιουνίου 2013 το αεροσκάφος VIP εκτελούσε πτήση στα πλαίσια της αποστολής του για λόγους συντήρησης και εκπαίδευσης πληρωμάτων. Σε συνδυασμό της εκτελούμενης αυτής πτήσης πραγματοποιήθηκε και η μετάβαση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Για το σκοπό αυτό η οικονομική επιβάρυνση πιστώθηκε στο ΓΕΑ και όχι στο υπουργείο Εξωτερικών», ανάφερε στην απάντησή του το υπουργείο Άμυνας.

Σημειώνεται ότι βάσει της ίδιας απάντησης του υπουργείου Άμυνας (την οποία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ) το κόστος ανά ώρα πτήσης του συγκεκριμένου αεροσκάφους ανέρχεται σε 3.192,92 ευρώ.

Σε δήλωσή της για το θέμα η κ. Χρυσοβελώνη αναφέρει: «Θέλω να θυμίσω με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι Βενιζέλου στη Σκιάθο πως δυστυχώς δεν είναι ο μόνος που το κάνει. Πριν από έναν χρόνο με ερώτηση μου στη Βουλή ανέδειξα την κατάχρηση κρατικού αεροσκάφους από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για κομματικούς σκοπούς. Τότε προκειμένου να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός με την δωρεάν μετάβαση του Α. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη για το προσυνέδριο της ΝΔ (!) εφευρέθηκε το τέχνασμα της «πτήσης για εκπαίδευση και συντήρηση» του VIP αεροπλάνου Gulfstream! Δυστυχώς οι Σαμαράς και Βενιζέλος θα συνεχίσουν να νέμονται την εξουσία σαν να βρίσκονται στο οικογενειακό τους μαγαζί μέχρις ότου ο πραγματικός ιδιοκτήτης, ο ελληνικός λαός, αποφασίσει να τους κάνει έξωση».



Δεν υπάρχουν σχόλια: