Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Συνεχίζουν να συγκαλύπτουν τον διεθνώς καταζητούμενο Γιάννη Καραγιαννίδη, κουνιάδο του Άδωνι Γεωργιάδη, με πρωτοφανή νομικά τρυκ


Νέο επεισόδιο στο σήριαλ Αθανασίου με την συγκάλυψη υποθέσεων ειδικού ενδιαφέροντος για τη Νέα Δημοκρατία είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή Μαγνησίας των ΑΝ.ΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη για την υπόθεση του κουνιάδου του Άδωνη Γεωργιάδη, Γιάννη Καραγιαννίδη που καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές, ο υπουργός Δικαιοσύνης επιχειρεί για ακόμη φορά να καλύψει τα «ίχνη», επικαλούμενος ακόμη και νόμο της δεκαετίας του '30 ο οποίος όμως έχει τροποποιηθεί γεγονός που εντέχνως αποκρύπτεται.
Υπενθυμίζεται πως, όπως έχουμε αποκαλύψει, ο Γιάννης Καραγιαννίδης καταζητείται επί δέκα χρόνια από την Interpol και την Αμερικανική Υπηρεσία Περιβάλλοντος για σύσταση συμμορίας και περιβαλλοντικά εγκλήματα και συγκεκριμένα για μόλυνση του περιβάλλοντος, αφού φέρεται να άδειασε στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Νότιας Κίνας, ένα φορτίο 487 κιλών σιτηρών, επιμολυσμένο με πετρέλαιο. Οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί από τις αμερικανικές Αρχές εδώ και περίπου 15 χρόνια είναι παράνομη απόθεση πετρελαίου και πετρελαιοειδών, συνωμοσία για απόθεση πετρελαίου και πετρελαιοειδών, παρεμπόδιση εν εξελίξει έρευνας και εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Στην απάντησή του ο κ. Αθανασίου παραδέχεται μεν ότι ο Καραγιαννίδης διώκεται με διεθνές ένταλμα, αρνείται όμως κάθε ενδεχόμενο συγκάλυψης χρησιμοποιώντας μια επιχειρηματολογία που επιφανειακά δείχνει τεκμηριωμένη αφού μεταξύ άλλων αναφέρει ότι όσα δικαιολογητικά έγγραφα ζητήθηκαν από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, δεν εστάλησαν από τις ΗΠΑ.



Αθανασίου, ο νέος Βενιζέλος
Η απάντηση του υπουργού έρχεται σε συνέχεια άλλου δικού του εγγράφου όπου περιέργως ξέχασε να αναφέρει πως δύο φορές, το 2005 και το 2009, οι Αμερικανοί ζήτησαν την έκδοση του Καραγιαννίδη από την Ελλάδα. Αυτή ήταν η πρώτη απόπειρα του κ. Αθανασίου να αποκρύψει από την Βουλή την ύπαρξη της συγκεκριμένης υπόθεσης που προφανώς έχει πολύ έντονο «γαλάζιο χρώμα».
Μετά όμως τις πρόσφατες αποκαλύψεις του koutipandoras.gr για τον καταζητούμενο Καραγιάννιδη και για τις προσπάθειες να συγκαλυφθεί και να μην συλληφθεί, ο Χαράλαμπος Αθανασίου αναγκάζεται να παραδεχθεί στη Βουλή πως όντως οι ΗΠΑ ζήτησαν επανειλημμένα από τις ελληνικές αρχές να εκδώσουν τον Καραγιαννίδη, χωρίς βέβαια αποτέλεσμα.
Προκειμένου να συγκαλύψει τις ευθύνες της τότε κυβέρνησης -συμπτωματικά πάλι της Νέας Δημοκρατιας- ο Αθανασίου κάνει δύο αριστοτεχνικά τρυκ. Πρώτα απ'όλα δικαιολογεί την μη έκδοση του Καραγιαννίδη ξεθάβοντας ένα νόμο του 1932. Ξεχνά όμως να αναφέρει πως ο νόμος αυτός τροποποιήθηκε τον Ιούλιο του 2009 προκειμένου η Ελλάδα να εφαρμόσει την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΗΠΑ του 2003 για την έκδοση καταζητούμενων. Αυτός ο νέος νόμος καθιστά δυνατή την έκδοση ακόμα και ελλήνων πολιτών όπως ο Καραγιαννίδης για αδικήματα που τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους!
Το δεύτερο τρυκ του υπουργού Δικαιοσύνης είναι να «κουρέψει» τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Καραγιαννίδης. Έτσι η «σύσταση συμμορίας» που συμπεριλαμβάνουν οι αμερικανοί και συνεπάγεται φυλάκιση μέχρι δέκα ετών ξαφνικά εξαφανίζεται από την λίστα των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται ο Καραγιαννίδης.
Πως συνδυάζονται όμως αυτές οι περίεργες παραλείψεις του τέως δικαστικού και άριστου γνώστη του συστήματος Χαράλαμπου Αθανασίου; Είναι δυνατόν ένας υπουργός νομικού μεγέθους Βενιζέλου να θυμάται τον νόμο του 1932 και να μην θυμάται τον πλέον πρόσφατο νόμο του 2009; Εδώ οι ημερομηνίες έχουν κάποια σημασία.
Οι αμερικανοί επανέρχονται στο αίτημα έκδοσης του Καραγιαννίδη στις 15 Ιουλίου 2009. Ο νέος νόμος είχε δημοσιευθεί ήδη από τις 9 Ιουλίου 2009 και βέβαια οι Αμερικανοί, που γνώριζαν τις καινούργιες χαλαρότερες προϋποθέσεις έκδοσης, επανήλθαν στην υπόθεση Καραγιαννίδη ζητώντας από τις ελληνικές αρχές να εφαρμόσουν όσα η ίδια η Βουλή των Ελλήνων είχε μόλις ψηφίσει. Όμως ούτε τότε τα κατάφεραν.
Υπενθυμίζεται πως το 2009 υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ο Νίκος Δένδιας και γενικός γραμματέας του υπουργείου ο γνωστός από την λίστα Λαγκάρντ Αθανάσιος Ανδρεουλάκος. Κατά σύμπτωση ο τελευταίος είναι και θείος εξ αγχιστείας του εξαφανισμένου Γιάννη Καραγιαννίδη, ενώ έχει συνυπηρετήσει τη Δικαιοσύνη με τον νυν υπουργό Δικαιοσύνης, για πολλά χρόνια και μάλιστα από υψηλές θέσεις.

Δείτε την τελευταία απάντηση του Χ. Αθανασίου
1_16.png
2_9.png


Δείτε το ένταλμα σύλληψης του Γιάννη Καραγιαννίδη, όπως το βρήκαμε στο site της Interpol

karagiannidis_.jpg

Δείτε το ένταλμα σύλληψης του Γιάννη Καραγιαννίδη, όπως το βρήκαμε στο site της Αμερικανικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος 
                   karagiannidis_2.jpg

Δείτε τη φωτογραφία του Καραγιαννίδη από τον γάμο της αδελφής του Ευγενίας με τον Άδωνη Γεωργιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: