Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Και μπύρα Άρτας...


Το επόμενο διάστημα, αναμένεται να κυκλοφορήσει η μπύρα σε δύο τύπους weissκαι ipa, ενώ στον σχεδιασμό των ιδιοκτητών της ''Μικροζυθοποιϊας Ηπείρου'', είναι να κυκλοφορήσουν και άλλα είδη μπύρας


Η ιδέα κυοφορούνταν καιρό στο μυαλό του Νίκου Τρομπούκη και του Παντελή Κάτσινου. Η παρασκευή μπύρας στην Άρτα, η οποία με βάση την πολύ καλή ποιότητά της, μπορεί να γίνει το ποτό των Αρτινών αρχικά, των Ηπειρωτών στην συνέχεια και βεβαίως ο στόχος παραμένει και είναι η πανελλήνια κυκλοφορία.

Η προσπάθεια δύσκολη και ρηξικέλευθη, απαιτούσε σκληρή δουλειά και σωστές επιλογές, ώστε να παραχθεί προϊόν, που σε καμία περίπτωση, δεν θα περάσει απαρατήρητο απ' τους καταναλωτές. Γι' αυτό και εκλήθη απ' την Γερμανία, αναγνωρισμένος ζυθοποιός, ο οποίος και επέβλεψε όλη την πορεία κατασκευής του παρασκευαστηρίου, αλλά και την παραγωγή μπύρας, για να γίνει προχθές η πρώτη παραγωγή και φυσικά οι φιλικές δοκιμές, από ανθρώπους που ξέρουν από μπύρα και η άποψή τους, μπορεί να είναι χρήσιμη για τις όποιες αλλαγές ή και διορθώσεις. Οι πρώτες εντυπώσεις άριστες, μιας και το προϊόν είναι σε πολλά στοιχεία του, πιο καλό απ' όσα ανάλογα κυκλοφορούν στην χώρα μας και με δυνατότητες να γίνει και πολύ καλύτερο. 

Οι εντυπώσεις όλων όσων δοκίμασαν την μπύρα Άρτας, πολύ καλές και χρήσιμες, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της  ''Μικροζυθοποιϊας Ηπείρου''  Νίκο Τρομπούκη, ο οποίος διακρίνεται για την τελειομανία του και επιθυμεί να ακούσει γνώμες, για να κάνει την μπύρα Άρτας, την καλύτερη. Το επόμενο διάστημα, αναμένεται να κυκλοφορήσει η μπύρα σε δύο τύπους weissκαι ipa, ενώ στον σχεδιασμό των ιδιοκτητών της , είναι να κυκλοφορήσουν και άλλα είδη μπύρας, όπως η μαύρη μπύρα, η κόκκινη, η πίλσεν και άλλα είδη.
 

mpira-trompoukis-55-t

 
Είναι σημαντική η προσπάθεια που κάνουν οι αρτινοί επιχειρηματίες, μιας και το προϊόν που θεωρείται σίγουρο πως θα πιάσει στην αγορά της Άρτας, της Ηπείρου και της Ελλάδας συνολικότερα, εκτός του ότι θα διαφημίσει την περιοχή μας, θα αποτελέσει και τον χώρο όπου θα προκύψουν θέσεις εργασίας, σε μια εποχή που τίποτα δεν κινείται και οι πάντες χάνουν την εργασία τους.

Και εξ αυτών των γεγονότων και μόνο, προκύπτει το αυτονόητο. Να στηριχτεί και απ' τους πολίτες και απ' την πολιτεία η εν λόγω προσπάθεια. Που σημαίνει ότι στο ξεκίνημα της προσπάθειας, δεν είναι και το καλύτερο, σε κάθε βήμα να συναντούν οι επιχειρηματίες την ανίκητη γραφειοκρατία ή λογικές που μοιάζουν εχθρικές προς κάθε τι το νέο, άρα και καλό.

Πιο σημαντική θα πρέπει να θεωρηθεί η στήριξη του προϊόντος απ' τους αρτινούς, γιατί και αυτή η στήριξη μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία παράμετρος της τοπικής συνείδησης, την οποία η Άρτα, σε πολλές εκφράσεις της δημόσιας ζωής στερείται και φυσικά ως τακτική και λογική αυτή, δεν έχει φέρει ποτέ θετικά αποτελέσματα. Θα πρέπει να τονιστεί, ότι την ίδια συμπεριφορά θα πρέπει να έχουν οι αρτινοί και σε άλλα αρτινά προϊόντα, όπως το τοπικό ούζο, οι τοπικοί χυμοί και πολλά άλλα.

Το επόμενο διάστημα, για την παραγωγή και προώθηση στην αγορά της μπύρας Άρτας, θα είναι καθοριστικό και οι υπεύθυνοι της  ''Μικροζυθοποιϊας Ηπείρου'', κάνουν τα βήματά τους, με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην προκύψει το παραμικρό πρόβλημα.

Και βεβαίως οι ευχές μας, να είναι καλοτάξιδη στην αγορά της Άρτας και της Ελλάδας, η μπύρα Άρτας, είναι αυτονόητες, όπως τέτοιες πρέπει να είναι απ' όλους τους αρτινούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: